Verkooprecord van Kindle Fire HD dankzij iPad mini
Nieuws

Verkooprecord van Kindle Fire HD dankzij iPad mini

maandag 29 oktober 2012 08:01

De Kindle Fire HD ging de dag na Apple’s aankondiging van de iPad mini als warme broodjes over de toonbank.

Afgelopen dinsdag kondigde Apple de iPad mini aan. Dat de kleinere versie van de iPad er aan zat te komen, wist iedereen. Maar zowel consumenten als beursanalisten zaten vooral met spanning te wachten of het prijskaartje ook mini zou zijn. Voor velen was het prijskaartje van 329 euro voor het instapmodel van 16 gb dan ook een teleurstelling. Het prijsverschil met de concurrerende 8 gb Google Nexus 7 en de 16 gb Amazon Kindle Fire HD - beide in de VS te koop voor 199 dollar - is te groot voor consumenten die op de centen letten. Dat bleek meteen de dag na de aankondiging van de iPad mini.

Een woordvoerder van Amazon vertelde AllThingsD dat afgelopen woensdag een verkooprecorddag voor de Kindle Fire HD was. De 199 dollar tablet werd afgelopen week drie keer zo veel verkocht als voorgaande weken. Exacte verkoopcijfers geeft Amazon nooit maar duidelijk is dat een flinke groep consumenten voor de aankondiging van de iPad mini de hand op de knip hield in de hoop dat er een betaalbaar model van de iPad aan zou komen.

Ondanks de hogere prijs was de iPad mini vrijdagochtend binnen enkele uren na de start van de voorverkoop voor de komende twee weken uitverkocht. De iPad mini en de iPad krijgen overigens nog meer concurrentie van twee nieuwe tablets die Google deze week aankondigt, de 32 gb Nexus 7 die rond de 250 dollar gaat kosten en een mogelijke Nexus 10 met een scherm dat een hogere pixeldichtheid zou hebben dan het retina scherm van de iPad. Google heeft echter de aankondiging die maandag plaats zou vinden uitgesteld vanwege de dreiging van Oorkaan Sandy.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

De mensen lijken de Apple-prijzen beu te zijn. Ten minste die groep die over voldoende gezond verstand beschikken. Tuurlijk er zijn altijd mensen die "vastzitten" in het eco-systeem van Apple of het logo belangrijk genoeg vinden. De rest koopt een mooi, niet te versmaden alternatief.

 

Ok..nou da's dan mooi toch ikkuh.
Kunnen wij en vooral jij weer verder met ons leven.
Hoef jij niet steeds meer op Apple berichten te reageren aangezien je toch niks met Apple hebt.
Jij blij, en vooral wij blij.

 

@ikkuh: "Ondanks de hogere prijs was de iPad mini vrijdagochtend binnen enkele uren na de start van de voorverkoop voor de komende twee weken uitverkocht." Er zijn dus nog genoeg.

 

Ja, als je nauwelijks voorraad hebt omdat er problemen zijn met de productie, dan ben je snel uitverkocht...

 

Schaarste creeert Behoefte.

 

ipad 2 is (in aanbieding) nu ook nog maar 333 euro(nog steeds best veel, maar hij concurerend met android enzo) ipad mini is dus echt voor degene die kleiner willen en niet voor iemand die veel goedkoper wil. denk ik..
zoizo is apple niet goedkoop, en het zou eigenlijk 'hun reputatie' verpesten als ze opeens goedkope dingen op de markt brengen. apple blijft voor de rijkere.

 

Is het niet vooral wat je krijgt voor die hogere prijs dat veel consumenten toch voor de Kindle gaan?
Duurder zijn is prima als je dan ook maar (veel) meer levert en dat lijkt me nu juist niet het geval.

 

Beetje jammer dat ze niet zeggen hoeveel ze er daadwerkelijk hebben verkocht, maar kan me niet voorstellen dat ze dicht bij de verkoopcijfers van Apple komen.

http://www.worldofapple.nl/2012/10/apple-boekt-winst-van-82-miljard-verk...

 

Nieuwsbrief