Verloren iPhone 5 leidt tot ophef
Nieuws

Verloren iPhone 5 leidt tot ophef

zaterdag 03 september 2011 14:30

De Amerikaanse politie heeft Apple geassisteerd bij het speuren naar een verloren iPhone 5 in een bar. Maar Apple-mensen deden huiszoeking. 

Een Apple-medewerker heeft een prototype van de nieuwe iPhone in juli achtergelaten in bar/restaurant Cava22 in SF. Apple achterhaalde later de locatie van het toestel: het huis van een 22-jarige man die die avond ook in Cava22 was geweest. Bij hem stonden zes mensen voor de deur die vroegen of ze het huis mochten onderzoeken. Ze vonden het prototype niet. 

De zaak leidt tot ophef omdat de twee personen die de huiszoeking uitvoerden geen politiemensen waren maar Apple-medewerkers. De meegelopen politie-agenten stonden wel bij de voordeur maar hadden geen officieel huiszoekingsbevel, meldt de krant SF Weekly op basis van een verklaring van de politie. De vier politieagenten waren in burger, terwijl alleen de Apple-medewerkers naar binnen zouden zijn gegaan.

De bewoner zegt zich bedreigd te hebben gevoeld door de groep. De Apple-medewerkers hebben zich niet als zodanig aan hem voorgesteld. Hij kreeg na afloop van de huiszoeking wel een telefoonnummer, die hoort bij een  'senior investigator' bij Apple.

Het is de tweede keer dat Apple te maken heeft met een verloren iPhone-prototype. Vorig jaar gebeurde dat in Redwood City in een bar met de iPhone 4, die in handen kwam van techblog Gizmodo. Die zaak leidde ook tot een politie-onderzoek.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Kom op, dit riekt wederom naar een slimme pre commercial....
En we trappen er allemaal weer in :-0

 

de politie werkt heus niet mee aan 'pre commercials'. bovendien is dit niet positief voor apple: 

http://blogs.sfweekly.com/thesnitch/2011/09/lost_iphone_5_apple.php

media schrijven dat apple wel eens illegaal bezig kan zijn geweest met de huiszoeking.

 

De politie hoeft ook niet te weten dat ze meedoen aan een pre commercial. Het kan ook manipulatie van de politie zijn.

En positief of negatief maakt niet uit. Zolang er maar ophef is en dat mensen er over praten.

 

Dezelfde bron weet vandaag ook te melden dat Apple toch contact heeft gezocht met de Politie in SF. Er is een huiszoeking geweest door Apple beveiligingsmedewerkers i.s.m. de lokale politie.

Maar het <a href="http://www.5iphone.nl/">iPhone 5</a> prototype is niet gevonden. Wordt vast vervolgd!

 

Marketing kan apple als het beste elke keer lukt het ze weer om de media voor ze te laten werken. Wie vergeet nou zijn gloednieuwe Iphone in een bar? Juist NIEMAND tenzij het bewust is. Plus het is al de tweede keer naar mijn weten dat het gebeurd. Waar zijn de pica's trouwens van dat ding?

 

Niemand? Mensen die omgaan met informatie die véél belangrijker is dan een telefoon die in een veldtest gebruikt wordt, vergeten dossiers, USB sticks of hele computers mee te nemen. Zonder iets te drinken.

 

"And you'll see why 2011 will be like 1984."

 

Ik vind het ook maar verdacht. Precies hetzelfde als met de iPhone 4. Kijken of ze met de zes weer hetzelfde trucje herhalen.

 

Het kan allemaal zo zijn, dat dit een Hoax is maar we smullen allemaal (incl mezelf : ) van de details. Apple is de koploper en zal dit ook altijd blijven de copycats worden steeds mooier maar het blijven nalopers. Iedereen moet maar blij zijn met wat hij of zei zelf leuk/handig vindt. Ik ben na de 3G (3jr) en nu de 4G (1jr) erg blij met de iPhone, zit goed in mekaar werkt feilloos en is goed overnagedacht, een nadeel FLASH ! maar middels jailbreak wel te draaien in een alternatieve browser.

Blijf Apple prijzen om zijn goede producten.
En ach net als Microsoft iedereen moppert erop maar wat gebruikt met thuis of op de zaak Windows, zolang je marktleider bent heb je altijd een hoop commentaar.

 

Inmiddels is door de politie van SF bevestigd dat de politie wél de huiszoeking heeft vericht.

 

nee, zoals ik schreef, ze zeggen te hebben geassisteerd, maar apple-mensen gingen naar binnen:

http://blogs.sfweekly.com/thesnitch/2011/09/iphone_5_apple_police.php

 

iLost

 

Hop en weer een miljoen extra toestellen verkocht. Share of Voice is weer optimaal in aanloop naar de lancering van de nieuwe iPhone, bewust of niet het resultaat komt er weer

 

@diedbies
Het is wel heel bijzonder dat jij een iphone 4g hebt want apple onderteunt nog helemaal geen 4g netwerk.

 

En 4g heet geen 4g netwerk maar LTE...

 

1ding weten we nu al over de Iphone 5. Je vindt hem niet makkelijk terug als je hem kwijtraakt.

 

onzin. waarom maakt hij geen foto van de iPhone?en verkoopt hij op de web.

 

Ik denk dat de batterij leeg was en daardoor geen gps signaal meer kon uitzenden. Of de antenne was nog niet verbeterd en daardoor kon hij zijn locatie niet goed genoeg prijsgeven.

P.S. Ik denk ook aan een slimme marketingtruc. Waarom gaan al die apple medewerkers met de prototypes op zak comazuipen waarna ze die dingen laten liggen in de bar? Hij is toch geheim? Niemand mag hem zien? En dan gaat een medewerker zitten aan de bar en legt het toestel naast zijn portemonnaie op de bar. euh??

 

Beste comment tot nu toe.

"1ding weten we nu al over de Iphone 5. Je vindt hem niet makkelijk terug als je hem kwijtraakt."

 

Gelukkig bestaat er zo'n vind mijn iPhone app

 

Iedereen gaat wel voorbij aan het feit dat het natuurlijk belachelijk is dat de politie er zoveel werk van maakt als Apple een telefoon kwijt raakt. Ik weet zeker dat ze het voor niemand van ons zouden doen...

 

Die kerel heeft gewoon dat ding naar huis genomen en asap verpatst of geloosd toen ie nattigheid voelde..

 

Allemaal speculaties! Wat een gezeik zeg! Ga slapen.

 

Hoeveel letters zijn er wereldwijd al aan het scherm toevertrouwd met betrekking tot het kwijtraken van die Iphone? Er is een hoop veranderd sinds de eerste jagers/verzamelaars over onze planeet sjokten....

 

wat doen apple prototype beta testers in de kroeg tijdens werkuren behalve zuipen & telefoon kwijtraken?

 

Misschien heeft Apple zich wel vergist en per ongeluk een Samsung toestel aangezien voor een Apple toestel.

Zij vinden dat er geen onderscheidt te maken is, dus waarom ook niet.

Misschien heeft Apple wel een deal gemaakt met een spion die een Samsung toestel had en die wil Apple kosten wat het kost hebben om te kunnen roepen dat ze de eerste weer zijn :-)

Ik zie een complot die verder gaat als meneer Obama, de hele wereld wordt gemanipuleerd door de toffe peren van Apple :-)

Maar zonder onzin, dit is gewoon stom. Hoe kun je aantonen dat je eigenaar bent van een toestel dat officieel nog niet bestaat?

 

Beste comment to nu toe.

"Hoe kun je aantonen dat je eigenaar bent van een toestel dat officieel nog niet bestaat."

 

Nieuwsbrief