Versier je sushi met een laser-cut design
Nieuws

Versier je sushi met een laser-cut design

vrijdag 27 april 2012 16:51

Hoe voorkom je dat sushi na verloop van tijd ook maar wat gewoontjes wordt? Geef je nori-velletjes een laser-cut design.

Sushi maken met nori-velletjes blijf ik een onderhoudende bezigheid vinden, maar na de zoveelste met avocado en zalm gevulde rol gaat dat zwarte nori-exterieur toch wel een beetje vervelen. "Is dit het nou?", vraag ik me dan af. Een paar Japanners hebben komen met iets vrolijkers.

Reclamebureau I&S BDDO ontwierp vijf verschillende nori-vellen met patroontjes voor een Japanse fabrikant van het sushi-basisingrediënt. Het bedrijf was namelijk op zoek naar een boost voor de zaken na de tsunami van 2011. Japanners consumeren kennelijk minder nori-vellen sindsdien.

Ieder design is gebaseerd op een element uit de Japanse geschiedenis of symbolologie. Zo is er een patroon dat schoonheid symboliseert en een design dat symbool staat voor geluk. Homemade sushi-fanaten die dit al helemaal op hun bord zien liggen moet ik echter teleurstellen. Voorlopig zijn de velletjes alleen in het land van de rijzende zon verkrijgbaar.

Nieuwsbrief