Deze AR-muur maakt van klimmen een game
Video van de Dag

Deze AR-muur maakt van klimmen een game

zondag 18 juni 2017 19:36

Deze klimwand met projecties die live op bewegingen reageren is een soort spelcomputer aan de muur.

De Augmented Climbing Wall biedt een workout die bestaat verschillende spellen. Je moet op de klimmuur allerlei capriolen uithalen om te winnen. Er is een variant van Pong dat je met je hele lijf kunt spelen. Het project is een spinoff van de Finse Aalto Universiteit. Kennis over cameratechniek, gameontwerp, interfacedesign, bewegingsleer en industrieel ontwerp werden gecombineerd in dit project, dat tot een hilarische serie spellen heeft geleid.

Beelden worden geprojecteerd op een muur, waarbij de bewegingen van de klimmers constant gemeten worden om de interactieve spelletjes te laten werken. Voor verschillende maten en leeftijden mensen zijn allerlei moeilijkheidsgraden in te stellen. De Universiteit probeert de installaties nu te slijten aan klimcentra en speelhallen. Er is zelfs een mobiele variant ontwikkeld.

Voor de dichtstbijzijnde Augmented Reality-klimattractie moet je nu nog in de buurt van Dortmund zijn, maar daar komt hopelijk snel verandering in.


In Bright TV zag je eerder dit jaar hoe onze eigen fitgirl Hannelore een klimmuur vol sensoren probeerde:


Volg ook ons YouTube-kanaal

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief