Video: deze slimme speaker vliegt naar je toe
Video van de Dag

Video: deze slimme speaker vliegt naar je toe

donderdag 21 september 2017 08:41

Met deze drone komt Amazons virtuele assistent Alexa naar je toe vliegen als je haar nodig hebt.

Een slimme speaker is ook maar zo slim als het bereik van zijn microfoon groot is. Nu zou je er meerdere kunnen kopen, maar het is 2017 en we hebben drones. Dus ontwikkel je een speciale drone waarbij de rotortjes door een grote ronde grille worden beschermd, zodat hij veilig door je huis kan vliegen.

Dat klinkt misschien als een persiflage op een gewaagd Kickstarter-project, maar het is daadwerkelijk een nieuw Kickstarter-project. Aire is een cilindervormige drone die je veilig binnenshuis moet kunnen gebruiken, voorzien van camera’s en een gat in het midden voor de Amazon Echo-speaker.

Het apparaat 749 dollar op Kickstarter en wordt in december 2018 geleverd. De video van de ontwikkelaars schetst voordelen als via de drone tijdens een zakenreis toch op de verjaardag van je dochter zijn, of het apparaat met een spraakcommando een groepsfoto te laten maken. De ontwikkelaars willen minstens 50.000 dollar ophalen, en ze zijn met nog een maand op de klok al halverwege.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief