Video: Disney geeft sneak peek van Star Wars Land
Video van de Dag

Video: Disney geeft sneak peek van Star Wars Land

vrijdag 14 juli 2017 14:14

Disney geeft een preview van Star Wars Land, dat wordt gebouwd binnen de pretparken Disneyland en Disneyworld.

Bij Disneyland in Californië en Disney World in Florida worden speciale Star Wars-werelden gebouwd. Het worden hele gebieden in het Star Wars-thema, met twee attracties en allerlei gebouwen uit de bekende films. In 2019 moeten de deuren van Star Wars Land open gaan. Vandaag gaf Disney een voorproefje van hoe de parken er uit gaat zien:


Een nieuwe planeet

Het is voor het eerst sinds de jaren '90 dat Disney weer een compleet nieuw 'land' toevoegt aan zijn hoofdparken. Onlangs werd al wel het themagebied Pandora – The World of Avatar toegevoegd aan  Disney's Animal Kingdom, een soort dierentuin à la Disney naast Disney World in Florida.

Het nieuwe Star Wars-gebied wordt meer dan 5,5 hectare groot draait om een nieuwe planeet die we in de films nog niet hebben gezien. Hoewel het gebied qua uiterlijk behoorlijk doet denken aan Mos Eisley, gaat het om een spaceport op een minder woestijnachtige planeet met meer rotsen. De Millennium Falcon is ook op de planeet, en is één van de twee attracties in het nieuwe themagebied. In een andere attractie komen gasten terecht in een gevecht tussen de Resistance en de First Order. Daarbij zitten de gasten waarschijnlijk in deze karretjes, die vermoedelijk zonder rails via verschillende routes door de attractie kan rijden.


Meer Star Wars:

Kijk de eerste trailer van Star Wars: The Last Jedi

5 prachtige nieuwe odes aan Star Wars

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief