Video: pingpongrobot redt vader-dochterrelatie
Video van de Dag

Video: pingpongrobot redt vader-dochterrelatie

zaterdag 14 oktober 2017 15:35

Tafeltennisrobot Forpheus moedigt zijn tegenspeler aan met opbeurende statistieken. De Japanse makers promoten de robot met een curieuze video.

De Forpheus-robot maakt gebruik van een robotarm en kan in één duizendste van een seconde beslissen hoe hij de bal moet raken. Op de plaats van het netje laat de robot opbeurende teksten en statistieken op een scherm verschijnen, schrijft The Verge.

De robot heeft drie camera’s: twee aan weerszijden om te bepalen waar de bal terecht zal komen, en eentje in het midden om de bewegingen van de tegenspeler en diens kwaliteiten te bepalen. Dankzij de AI kan de robot zich vervolgens aanpassen aan het niveau van de persoon van vlees en bloed aan de andere kant van de tafel.

Volgens een reclamefilmpje dat de makers van Forpheus hebben gemaakt, is dat laatste geen overbodige luxe. In de emotionele video zien we hoe een vader, die niet kan pingpongen, les neemt bij Forpheus om zijn dochter te helpen. 


Like Bright.nl op Facebook voor meer tech-video's.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief