Video: vliegende taxi's volgens Airbus
Video van de Dag

Video: vliegende taxi's volgens Airbus

zondag 18 juni 2017 14:14

Airbus toont de zelfstandig vliegende taxi van de toekomst.

De belofte van vliegende taxi's mag dan al jaren oud zijn, inmiddels werken grote partijen als Uber, Google en Airbus allemaal serieus aan het persoonlijke vliegtransport van de toekomst. Vliegtuigbouwer Airbus is één van de grootste spelers en het richt zich met zijn Vahana-project op het ontwikkelen van toekomstige vormen van luchtvaart.

In een nieuwe video van Vahana (zie onder) zie je hoe een vrouw via haar smartphone een autonoom vliegende taxi bestelt voor een vlucht van San Jose naar San Francisco. De vliegende taxi landt op het dak van een kantoorgebouw, ze stapt in, de taxi doet zelfstandig een preflight-check en vliegt automatisch veilig naar de eindbestemming.

Veel meer informatie is er nog niet. Maar Airbus-ceo Tom Enders heeft begin dit jaar gezegd dat hij voorziet dat Airbus nog dit jaar een werkend prototype van een autonoom vliegend voertuig klaar zal hebben. Mogelijk wordt er komende week tijdens een luchtvaartshow in Parijs meer bekend over de plannen. 

Lees ook: Nederlandse vliegende auto vanaf nu te koop

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief