Videobellen met z'n vieren tegelijk op iPhone en Android
Nieuws

Videobellen met z'n vieren tegelijk op iPhone en Android

woensdag 22 augustus 2012 08:27

Met de nieuwe Oovoo-apps voor iPhone en Android kan je vier anderen in video bekijken terwijl je met ze praat.

De videobeldienst Oovo bood al langer groepsgesprekken tot twaalf mensen tegelijk op de desktop, maar komt nu ook mobiel beschikbaar. Deze week heeft Oovoo zowel een iPhone-app als een Android-app uitgebracht. Daarmee kan je vier mensen tegelijk zien.

Babbelen met twaalf mensen kan overigens wel met de mobiele apps, maar je ziet dan maar vier van de twaalf in video, de rest in audio of tekstberichtjes. Je kan zelf schakelen tussen de vier videofeeds. Vrienden die nog geen account bij Oovoo hebben kunnen via het web meedoen en hoeven niet eerst software te installeren. Schermdeling en filesharing (tot 25 mb) zijn ook beschikbaar bij Oovoo, maar niet via mobiel.

Oovoo claimt alĀ 54 miljoen gebruikers te hebben. Gratis groepsgesprekken in video zijn trouwens al langer mogelijk met onder meer Google+ Hangouts, ook via de mobiele apps van Google+ en met Fring. Zie ook onze Uitlegparty over videobellen van vorig jaar.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief