Vier miljard YouTube-filmpjes per dag
Nieuws

Vier miljard YouTube-filmpjes per dag

dinsdag 24 januari 2012 10:04

Iedere seconde wordt er een uur aan video op YouTube gezet en per dag worden 4 miljard filmpjes bekeken.In 2007 werd er per minuut zes uur aan video naar YouTube geupload. In 2010 was dat gegroeid naar 24 uur en in mei 2011 naar 48 uur. Nu is dat 60 uur per minuut, meldt YouTube op zijn blog. Dat is maar liefst een uur video per seconde.

Het aantal bekeken filmpjes is ook meegegroeid. In het najaar van 2009 werd voor het eerst de 1 miljard views per dag overschreden. Nog geen jaar later was dat verdubbeld en in 2011 werd de drie miljard grens gehaald. Nu worden er per dag vier miljard YouTube filmpjes bekeken.

Omdat te vieren lanceerde YouTube de site onehourpersecond.com, waar je een interactieve collectie kan bekijken wat er zoal gebeurt op de wereld in een YouTube-seconde.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Waanzinnig.. Wat een getallen ... Kan je er niet een leuke uitpakparty van maken? ;)

 

Niemand zal ook maar een fractie kunnen zien van wat er allemaal opstaat. Which is sad in a way..

 

Als youtube van kpn was zouden ze filmpjes betaald maken hahaha ..

 

Nieuwsbrief