Vijf voorspellingen voor 2012
Nieuws

Vijf voorspellingen voor 2012

donderdag 05 januari 2012 08:32

Wat staat ons dit jaar zoal te wachten? Bright poetst zijn glazen bol op en doet vijf voorspellingen.

5 :: Beursgang Facebook
Als er één internetbeursgang is waar reikhalzend naar wordt uitgekeken, dan is het wel die van Facebook. Het sociale netwerk dat alle andere sociale netwerken verpulverde, zal dit jaar vrijwel zeker naar de beurs gaan. Hoe hoog de waardering uiteindelijk zal worden, is nog de vraag, maar naar verluidt mikt Facebook zelf op 100 miljard dollar. Dat is zeker 25 keer de omzet over 2011. Best veel dus.

4 :: iPad 3
Op die geheimzinnige persbijeenkomst die Apple later deze maand in New York houdt, zullen we er vermoedelijk nog niets over horen. Maar de iPad 3 komt eraan. En snel ook waarschijnlijk. De nieuwe Apple-tablet zal vermoedelijk een veel beter (Retina) scherm krijgen, evenals een snellere (quadcore) processor. Een mini-iPad lijkt toch wat minder voor de hand te liggen.

3 :: iPhone 5
Wat waren we teleurgesteld toen Apple met een iPhone 4S in plaats van met de iPhone 5 op de proppen kwam. Maar dit jaar moet het dan toch echt gaan gebeuren. De lanceerdatum is vermoedelijk ergens in de zomer, dus vanaf het voorjaar zal de geruchtenstroom over alle nieuwe features wel weer aanzwellen.

2 :: Chrome de grootste browser
Chrome is met een indrukwekkende opmars bezig. De browser van Google blijft maar marktaandeel winnen. Volgens cijfers van StatCounter is Chrome Firefox inmiddels voorbijgestreefd. En als de Google-browser dit jaar net zo hard groeit als in 2011 stoot Chrome straks Internet Explorer van de troon.

1 :: Apple-televisie
Nee, we hebben het niet over dat zwarte kastje, maar over een echte televisie. In de door Walter Isaacson geschreven biografie van Steve Jobs werd al onthuld dat Apple in de tv-wereld hetzelfde wilde doen als voor computers, mp3-spelers en telefoons: een simpel apparaat maken. Als we BusinessWeek mogen geloven, kunnen we het tv-toestel van Apple met de volgende feestdagen kopen. De productie zou dit kwartaal al kunnen beginnen.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

zeer gewaagde voorspellingen...

 

goh wat een moeilijke voorspellingen. Is er nog ander nieuws dat niet over apple gaat?

pfff

 

Zitten er in de Bright uberhaupt artikelen die niet over Apple gaan? Natuurlijk is Apple cool, maar ik heb m'n abonnement opgezegd omdat het op ongeveer elke pagina de hemel in werd geprezen...

 

Duh!

Graag NOG meer apple nieuws! NOG meer!

 

Apple rules. Google is voor nerds

 

6 :: Bright gaat het over apple hebben.

 

Uhm, ben ik de enige die het logisch vindt dat er een iPhone 6 komt en geen iPhone 5? De iPhone 4S is toch de iPhone 5? Want de iPhone 4 kwam na de iPhone 3GS die na de iPhone 3G kwam en dat was de tweede. Daar werd de iPhone 3GS ook meegeteld als volledige upgrade, dus zullen ze dat ook wel doen met de iPhone 4S.

 

Er was ook een iphone 4.
3, 3gs, 4, 4s, 5

 

Correctie:
1. iPhone
2. iPhone 3G
3. iPhone 3Gs
4. iPhone 4
5. iPhone 4s
6. iPhone 5 of 6

 
afbeelding van xahmol

Aan alle wat zure commenters hierboven: met name de Apple TV kan wel weer eens een industry changer zijn. Volkomen logisch dus om het daar over te hebben zelfs als je geen Apple fanboy bent.
Heb zelf de aankoop van een TV maar even uitgesteld. Weet nog niet eens zeker een Apple TV te willen, maar waarschijnlijk zijn ook de TVs van andere fabrikanten straks wezenlijk anders dan de TVs nu en je wilt niet een 'voor de Apple TV' TV hebben. Net zoals je nu niet nog steeds een dumbphone wilt hebben.

Dat er een iPad 3 / iPhone 5 komen is inderdaad nogal een inkopper. Elk jaar komen er nieuwe iPads / iPhones. Net zoals tichduizend Android apparaten.

 

Nog meer gewaagde voorspellingen voor 2012:

1. Apple laat scheten
2. Bright schrijft daarover
3. Het valt lezers op dat Bright erg veel over Apple schrijft
4. Bright blijft veel schrijven over Apple, want ze zijn nu eenmaal fan
5. Bright trapt aan einde van 2012 open deuren in met voorspellingen voor 2013
6. De wereld vergaat

 

Wat doen Facebook en Chrome in deze lijst? Het moet alleen maar over Apple gaan!

 

Wat is er mis met een apple gerelateerde bright? Hebben zij ooit kleur bekend aan de start? Laat die mensen toch eens zelf bepalen waar ze over schrijven.. Toen ik voor het laatst keer, was deze app gratis dus wat zeiken sommige nou? En btw.. Apple is idd een gamechanger.. Als je dat niet ziet, moet je lekker andere techsites gaan lezen.. Bijvoorbeeld computer totaal ofzo.. Lekker beppen over je CPU verlagen enzo.. Doei haters!

 

Hear hear! Een bedrijf dat telkens weer de regels van het spel verandert, moet je volgen. Dat Google/Samsung/Amazon/Microsoft vervolgens minimaal een jaar later hetzelfde doet, maar minder, snapt iedereen

 

ja apple is een echte pioneer en verzint alles zelf.....RIGHT

 

Heerlijk. Al die mensen die er direct op zitten met hun commentaar op het door bright geschreven bericht waar het merendeels gaat over Apple. Dat ze er überhaupt nog tijd in steken om hun zogenoemde frustraties nog op te schrijven. Man man. Zoals vele hier boven ook al zeiden, 'ga dan lekker een andere blog lezen', waar ze meer over de overig gebleven merken schrijven die met minder goede innovaties op de markt komen.

Chapeau voor Bright! Keep it going..

 

Tuurlijk schrijft Bright over Apple! Zoals elke tech-gerelateerde journalist doet. Simpel omdat Apple-producten veel gewilder zijn dan Samsung, Google of Windows producten :D Ik hou ervan. Ga zo door Bright :D

 

Hahaha, voor alle Apple blaters: Android heeft meer veranderd in de industrie dan iOS (Apple dus). Ze maken mooi design ja, maar de echte game changer is niet Apple hoor..

 

Maar het leven is meer dan een spelletje -:)

 

Hahahaha android wat een NERD ben je dan

 
 

hebben hebben Apple hebben hebben iPhone hebben hebben Facebook hebben hebben zucht, ik voorspel dat ik over een paar maanden maar op iets anders dan bright moet gaan overstappen om al die fanboys Trolls en verwende commercieel ingestelde egoisten uit de weg te gaan. als dit toch de innovatieve voorspellingen zijn waar bright et mee moet doen zie ik et somber in.

 

Ik mis toch wel eentje in dit lijstje: De <a href="http://www.samsunggalaxys3.net/">Samsung Galaxy S3</a>, zijn voorganger heeft het Apple namelijk nog knap lastig gemaakt en volgens de laatste voorspellingen gaat ook de S3 een klapper worden.

 

Nieuwsbrief