Virtueel papiertjes vouwen
Nieuws

Virtueel papiertjes vouwen

donderdag 21 januari 2010 11:55

Drie HKU-studenten maken met hun game Paper Cakes kans in San Francisco de 'Best Student Game' te winnen.

Drie vierdejaarsstudenten Game Design and Development van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) gooien hoge ogen op het Independent Games Festival. Hun game Paper cakes is genomineerd voor de student game showcase van het Independent Game Festival in San Francisco. Machiel van Hooren, Bas Teunisse en Lex van den Berg ontwikkelden deze in samenwerking met studenten van de University of Southern California.

190 games werden er ingestuurd. Paper cakes behoort tot de tien beste. Het spel is ontwikkeld in opdracht van fabrikant Wacom, als toevoeging van de nieuwste Wacom Bamboo Pen & Touch en is via de site gratis te downloaden.

Paper Cakes is samen met Sam Farmer, Joe Osborn en Greg Nishikawa ontworpen onder de naam HUSCK. Via een uitwisseling met hun gameopleiding waren zij twee weken in Nederland; daarna werd er online door de studenten gecommuniceerd om het spel te vervolmaken. Door een virtueel papiertje op de juiste wijze te vouwen en met de pen een lijn te trekken naar een volgend punt komt de speler via 40 levels steeds dichter bij de 'paper cake'. De gemoedelijke hoofdpersoon in het spelletje heet Doodle en ziet er inderdaad uit alsof hij tijdens een krabbel tot stand is gekomen.

'We wilden het er niet digitaal realistisch laten uitzien, maar hebben het met opzet een "analoge look & feel" gegeven', vertelt Machiel van Hooren (26), die er met de medemakers ruim vier maanden over deed om de game te realiseren. 'De game speelt zich af op een virtueel A4'tje dat je kunt "vouwen". Het mannetje wil graag bij de taart komen en kan dat bereiken door over platformpjes op beide kanten van het papiertje te lopen.'


Alle genomineerde games zijn beloond met de IGF Student Showcase: een geldprijs van 500 dollar en een uitnodiging om de game een week lang te demonstreren tijdens de Game Developers Conference 2010. De 'Best Student Game' zal daar op 11 maart bekend worden gemaakt.

Wie voor die tijd een demonstratie van Paper Cakes wil meemaken kan vandaag (14.00 - 20.00 uur) terecht op de jaarlijkse projectenmarkt van de Faculteit Kunst, Media & Technologie aan de Oude Amersfoortseweg 131 in Hilversum. Hier worden de groepsprojecten van alle vierdejaars studenten gepresenteerd.

Reacties

Geweldig concept, hoe gaaf dat je zoveel nieuwe lagen in 2d spel kan stoppen.

 

Ja idd

 

Nieuwsbrief