In vliegtuig naast spuugzak voortaan ook iPad voor iedere passagier
Nieuws

In vliegtuig naast spuugzak voortaan ook iPad voor iedere passagier

maandag 23 juli 2012 13:49

Passagiers die met een Boeing 767 van de Australische vliegmaatschappij Qantas vliegen, krijgen de beschikking over een iPad tijdens de vlucht.

Qantas begon eerder dit jaar al met een experiment om de huidige inflight entertainment hardware te vervangen door iPads. De reden: brandstofbesparing. Door de huidige lcd-schermen en netwerkkabels in de rugleuningen van alle passagiersstoelen te vervangen door veel lichtere iPads kan de luchtvaartmaatschappij brandstof besparen op iedere vlucht.

De content wordt draadloos naar de iPads gestreamd. Sowieso is de bediening en de schermkwaliteit van de iPad aanzienlijk beter dan welk huidig inflight entertainment systeem dan ook. Het experiment van Qantas is met succes verlopen en de maatschappij streeft ernaar om voor het einde van het jaar hun complete vloot Boeing 767's uit te rusten met iPads.

De entertainmentservice heet Qstreaming en biedt ruim 200 uur video, audio en gaming content aan via wifi. Internetten kan (nog) niet. Qantas piloten gaan ook gebruik maken van de iPad om de enorme hoeveelheden papieren documentatie en kaarten in de cockpit te vervangen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Gooi er dan meteen een zwik Ryanair commercieel inzicht overheen:
Voor gebruik van de iPad betaal je:
-Wifi Inlogtax (5€) + 1€ per Gb data.
-Breng en haaltax (3€)
-Ontsmettingskosten 7,5€ (10€ bij vluchten op aziatische/middenoosten landen)
-En bij vluchten op Nederland 5€ aan stichting Thuiskopie (wat Ryanair stiekum natuurlijk via een belastingtruc niet hoeft af te dragen).

Daarnaast kun je voor 20€ de RETRO EXPERIENCE bestellen. Je krijgt dan een 5.3 inch monitor in je stoel, met LCD met kijkhoeken van 5 graden en 5 films zonder pauze (Airplane, Cast Away, Alive, Final Destination en The Edge) en start stop in digitale VHS band kwaliteit met gesimuleerde hoog-atmosfeer ruis door de beelden.

 

Co-piloot: Wat moeten we doen, we gaan down.
Piloot: Geen idee, ik heb net mijn ipad laten van van 30cm en nu is hij stuk. Heb jij nog een papieren versie van de handleiding?

 

Zucht…

 

Nieuwsbrief