Voicemail aan de muur
Creative Class

Voicemail aan de muur

donderdag 05 januari 2012 16:56

Het briefje op de keukentafel kun je voortaan horen. Met de Record Me. laat je een gesproken boodschap achter.

De Nederlandse designer Luc van Hoekel ontwierp de Record Me, een stemrecorder die je met één knop en een draaiende schrijf bedient. Het charmante concept is gemakkelijk, met name voor mensen die zo erg aan computers gewend zijn geraakt dat ze een vrij onleesbaar handschrift hebben.

Met de draaischijf kies je één van de twaalf geheugenslots waar je een boodschap in kunt spreken. Met een druk op de knop neem je jezelf op. Als de boodschap is afgerond en opgeslagen zie je een brandend lampje op de schijf. Zo zien je partner of huisgenoten of er berichten zijn af te spelen.

De persoonlijke boodschap die je kunt inspreken staat volgens Van Hoekel centraal. Door intonatie, een lach, zucht of geschreeuw maak je de boodschap precies zoals jij deze over wilt laten komen.

Van Hoekel benadrukt dat deze versie nog een prototype is, maar hij is bezig om de Record Me te laten produceren: 'Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik ben in gesprek met enkele bedrijven.' Over de verschijningsdatum en prijs kan hij nog niets zeggen.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Bij de aldi te koop voor paar tientjes incl videoopname/scherm..maar ziet er minder mooi uit, das waar ;-)

 

Vind het best een aardig initiatief maar loose the wire man!

 

Ik zie het zo voor me dat je een boodschappenlijst inspreekt waarna je huisgenoot alsnog pen en papier zal zoeken om het op te schrijven.

 

Tja, weer een apparaat erbij. Waarom kunnen telecomproviders niet de mogelijkheid creëren dat je iemand z'n voicemailbox rechtstreeks kunt bellen en inspreken (ipv alleen als iemand je wegdrukt of niet opneemt). Zeg maar een voice-message ipv een text-message. Moet volgens mij kinderlijk eenvoudig kunnen...

 

Ja, maar nog beter zou het zijn als je een soort geschreven voicemail naar iemand z'n mobiel zou kunnen sturen.

 

geschreven voicemail... Huh?

 

Misschien moeten ze sms ontwikkelen!?

 

ja geschreven voicemails sturen! dit is pas een innovatie voor 2012!

 

wtf is het probleem van de mensen hier boven?

je kunt al naar iemand bellen of sms'en daar hoef je niks voor uit te vinden.

maar dit is juist handig voor thuis.

 

heel tof!!
dit is toch veel leuker dan een sms! dit zie je pas als je thuis bent en niet meteen!
zoveel persoonlijker dan een briefje of sms!

 

cool ding! Hij heeft ook een filmpje met uitleg op zijn website staan.

 

Duidelijk geïnspireerd door Naoto Fukasawa, maar dat geeft niet. Als je ergens een goed voorbeeld aan kunt nemen is hij het wel.
Verder een verre van interessant ontwerp, dit soort apparaatjes liggen al jaren in de koopjesbak van de Action.

Owja, en Daniel: je laatste twee alinea's beginnen op exact dezelfde manier. Beetje makkelijk en lelijk.

 

Laatste alinea is iets later toegevoegd, helemaal ontschoten. Thanks, is aangepast!

 

Ja maar die dingen van de action zijn wel ontzettend lelijk. Dit ding zou ik wel bij mij op de muur hangen. En volgens mij is dit apparaat makkelijk en leuk te gebruiken. Mooi ontwerp

 

Ik vind het ook erg mooi. Maar daar gaat het mij even niet om. Het artikel doet net of het concept nieuw is: 'Het briefje op de keukentafel kun je voortaan horen. Met de Record Me. laat je een gesproken boodschap achter.'
Terwijl het gewoon een stokoud idee is.
Het komt nogal naïef over als je net gaat doen alsof het om iets heel vernieuwends gaat terwijl het helemaal niet erg zou zijn om toe te geven dat het slechts om het mooie ontwerp draait. Dat moet immers kunnen bij Bright.

 

Daar heb je gelijk in. Het idee is niet zo vernieuwend maar het draaid inderdaad om mooie vormgeving.

 
 

Klopt, de vormgeving draait.

 

Nieuwsbrief