Volautomatisch frietautomaat voor patat op elk moment van de dag
Nieuws

Volautomatisch frietautomaat voor patat op elk moment van de dag

woensdag 02 september 2015 18:27

Een kroket uit de muur is voor een Nederlander bekende kost. Nu is er ook friet uit de automaat.

Anders dan een snack uit de muur, bakt de frietautomaat de patat zonder tussenkomst van een mens. Het apparaat dat er bijna hetzelfde uit ziet als een koffieautomaat bakt de patat helemaal zelf, en dag en nacht vers.

Trek in patat heb ik meestal na sluitingstijd van caf├ęs en snackbars. Wie ook late trek heeft, kan terecht bij de volautomatische frietmachine. Die bakt binnen 2 minuten een bakje patat. Bevroren patat bewaard op 18 graden onder nul wordt dan goudbruin gebakken in vet van 180 graden. Het eerste exemplaar staat in het Restaurant van de Toekomst op Wageningen Campus.

Bedenker Bastiaan Roest van Caenator. "Wij hebben geprobeerd om de perfecte machine te maken die aan alle eisen voldoet: er moeten goeie frieten uitkomen, hij moet niet ruiken, en hij moet veilig zijn." De frietmachine gaat je friet bakken na inworp van een euro. Je kan ook pinnen. Tot zover de vooruitgang.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

afbeelding van Raoul Teeuwen

Bij het delen kreeg ik reactie van mensen die wisten dat dit al weleens geprobeerd is: https://twitter.com/raoulteeuwen/status/639167448009297920 . Uiteraard is de vraag waarom die pogingen niet zijn doorgebroken, bv vanwege prijs, smaak etc. (dus wil niet zeggen dat dit geen groot succes wordt)

 

Nieuwsbrief