Volle Venus leest de iPad (en laadt hem ook nog op)
Creative Class

Volle Venus leest de iPad (en laadt hem ook nog op)

woensdag 26 september 2012 11:43

Niet de makkelijkste, maar wel de mooiste iPad-dock, getoond op het London Design Festival.

Het London Design Festival vult deze week verschillende locaties in de Engelse hoofdstad, zoals het V&A Museum, het Royal Hospita in Chelsea en de Tent London in de oude Truman-brouwerij. Daar was de afgelopen dagen veel moois te zien. Ingenieuze Chinese stoelen bijvoorbeeld. Of behang met een geschiedenis.

Maar het meest in het oog sprong het Venus of Cupertino iPad-dockingstation van de Britse ontwerper Scott Eaton. Als een Boeddha zit een volle vrouw een iPad te lezen. "Het is geïnspireerd op de voluptueuse vormen en symboliek van de oude Venus, de goddin van de vruchtbaarheid," zegt Eaton, te lezen op Contomporist.com.

Met de verschillende kleuren is het zeker een van de mooiste dockingstations ooit, maar superhandig is hij natuurlijk niet. Een blik op Google laat zien dat de Venus of Cupertino al een tijdje bestaat, maar blijft verbazen op beurzen zoals deze. Elke Venus is met de hand gegoten in 'museum-kwaliteit' en te bestellen in de voorverkoop voor 199 dollar.

Venus is in deze tijd nog steeds een symbool waarmee kunstenaars aan de haal gaan. Begin dit jaar onderwierp Anna Utopia Giordano klassiek naakt-schilderijen van Venus aan een Photoshop-afslankbeurt.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Eindelijk!! Hij stond al eens op www.stylecowboys.nl maar daar was verder niets bekend over de productie of verkoop. :)

Hebben dingetje!

 

Blasfemie! Laat ze eens een Mohamed op deze manier maken, kijken of dat aanslaat.

 

Nieuwsbrief