Voor in je schoen: Handboek voor de moderne man
Nieuws

Voor in je schoen: Handboek voor de moderne man

donderdag 18 november 2010 12:01

Drie kerels uit de 21e-eeuw - een dertiger, een veertiger en vijftiger – schreven eindelijk een boek over wat de man echt bezighoudt.

Ik kan me het Handboek Soldaat nog herinneren, met termen als 'schrap zetten', 'stabiele zijligging' en 'latrine'. Dit nieuwe handboek, geschreven door Henrico Prins, Wim de Jong en Christjan Knijff, biedt diezelfde houvast, maar dan voor de moderne burgerman. Die evengoed paraat moet staan om diverse situaties het hoofd te bieden. De illustratie van het zakmes op de voorkant is dan ook goed gekozen; de moderne man moet op van alles zijn voorbereid.

De insteek van dit boek is wel anders dan anders en bundelt een heleboel onderwerpen waarin de man zich kan herkennen. Dat begint al met een inleiding over het Y-chromosoom, dat de mens man maakt. Handboek voor de moderne man gaat over levensechte onderwerpen, waarover volgens de schrijvers toch niet snel gepraat wordt. Gevoelskwesties, stekeligheden, tekenen van de tijd. Taboes en taboetjes, maar ook de veranderende vaderrol en zaken waarover de man doorgaans niet hardop praat. Zoals de anatomie van de penis, scheiden, angsten, financiën, hypochondrie, vaders & zonen, vaders & dochters, conflicten, vrouw als baas, huwelijk, carrière en onderhandelen. Er is ook plaats voor toys for boys, porno, kleding en schoenen, maar niet met de bekende oude-jongens-krentenbrood-knipoog.

Leuk voor in de zak of schoen van elke man die zichzelf als moderen man ziet.

Reacties

Vreselijk dit soort boeken.

 

Waarschijnlijk de visie van 3 mannen waar geen enkele andere man zich in kan vinden.. Maar is langs de boekhandel om wat te bladeren. Wel een ideaal 'ik weet niks' cadeau

 

Lees liever David Deida: "The way of the superior man."

 

De moderne man leest geen papieren boeken en geloofd al helemaal niet in boeken van 450 bladzijden met vooral do's en don'ts!

Voer voor hypochonders en de shredder!

 

Nieuwsbrief