VPRO voorspelt de toekomst

woensdag 11 januari 2006 16:24

Wie maakt de beste cover voor de VPRO gids? Het eerste nummer in het nieuwe jaar met het thema de Toekomst van Nederland opent met de winnende inzending, een beeld van een weilandwolkenkrabber met verticaal grazende koeien.

Want we woekeren met ruimte voor mens en natuur. Maar waar laten we het vee? Het thema sluit aan op de televisieserie De Toekomst die op maandagen om 19:45 uur te zien is.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Was de VPRO nog maar net zo vernieuwend als een jaar of 10-15 geleden. Helaas is de omroep verworden tot een zelfherhalende parodie op zichzelf. De enige echte goede omroep die Nederland rijk was heeft het niveau nooit kunnen hooghouden. Jammer... Het slaat overigens niet op de 'cover story' maar op de omroep algemeen.
 
afbeelding van Erwin van der Zande
Ik heb ook een beetje het idee dat ze strijd hebben opgegeven. Nou is het ook wel een hoop gezeik op dit moment in Hilversum met het bestel en de bezuinigingen en zo maar toch.
 
Ik ben blij dat er eindelijk iemand met me eens is. Ik vind dit namelijk ook. En het ligt niet aan het gezeik wat er nu speelt in Hilversum. De VPRO is inderdaad al jaren slecht. Wat ze wel goed doen is zich naar buiten profileren als een 'inteligente' omroep. Erg knap terwijl als je erover nadenkt er geen enkel programma bij de VPRO is waar je een hoger iQ voor nodig hebt dan voor het gemiddelde programma van Talpa of de VARA. Nederland open uw ogen en prik eens door die Hilversumse luchtballon heen. Er bestaat GEEN kwaliteits tv in Nederland hoe graag we het ook allemaal willen. Kijk naar Belgiƫ, Engeland en zelfs Duitsland. Nederland heeft niet de juiste mensen in huis om dit soort zenders te kunnen evenaren.
 

Nieuwsbrief