VR van de Week: schaken in de slums
VR tip

VR van de Week: schaken in de slums

maandag 26 september 2016 11:51

Schaken bracht hoop in deze Ugandese sloppenwijk. Disney maakte er een speelfilm van, en Jaunt nu een mini-docu in 360 graden.

Deze maand draait de nieuwe Disney-film Queen of Katwe in de bioscoop. De film gaat over hoe het spelen van schaak voor veel kinderen in de sloppenstad Katwe in Uganda hoop en vertier biedt. Dit heeft Disney niet uit de duim gezogen. De VR-helden van Jaunt zijn namelijk naar Katwe geweest en hebben zo’n schaakvereniging opgezocht. We horen de stem van Phiona Mutesi, een meisje uit de sloppenwijken dat uiteindelijk grootmeester geworden is. Ze is de hoofdpersoon uit de film.

Schaken is maar een klein onderdeel van de video, wat vooral opvalt is de georganiseerde puinhoop van de straten. Alles gaat gewoon door, terwijl alle huizen van papier lijken te zijn. Zeker de moeite waard om 4 minuten in te investeren.

Zo bekijk je 'm in 360 graden

Ga op je smartphone naar de video op YouTube, klik op VR-logo en stop de telefoon in een VR-bril. De video kijken zonder VR-bril kan op de site van Jaunt of via deze ingesloten video.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief