Vuilniszakken met een kanten randje
Creative Class

Vuilniszakken met een kanten randje

dinsdag 10 augustus 2010 17:19

Marie Jose Hamers smelt vuilniszakken om tot een ruw materiaal met een verfijnd kanten patroon.

Niet nog een tas van oude vrachtwagenzeil, brandweerslang, fietsband of transportband. Hoewel de Garbags van Marie-Jose Hamers gemaakt zijn van vuilniszakken die ze tot iets stevigers omsmelt, voegt ze wel degelijk meer toe aan de collectie recyclede tassen. In het materiaal is een reliëf van kant gesmolten. Dat levert een mooi contrast op tussen ruw materiaal en verfijnd patroon.

Garbag Dagmar
meet 50 x 40 cm en heeft drie extra vakjes aan de binnenkant en kost in de webshop 159 euro. De shopper, ook met kanten reliëf, kost 119 euro. Met een iPhone-hoesje voor 28 euro maak je set netjes af.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Weer lekker onzinnig voor die prijs. Ze zal ongetwijfeld binnenlopen als ze ook maar een enkele rol verkoopt.

 

DIe prijzen idd! Waarom laat ze dit niet direct en masse produceren in China?

 

Een vuilniszak omsmelten is niet hetzelfde als recyclen. Tenzij het een gebruikte is die ze van de vuilnisbelt haalt. Sterker nog, het is energieverspilling om eerst een product te maken, vervolgens niet te gebruiken waarvoor het gemaakt is en er dan iets anders van te maken.

 

Tuurlijk niet. Normaal gebruik je die vuilniszak een paar dagen, nu gebruik je 'm een paar jaar.

 

Over smaak valt niet te twisten, maar 't blijkt wel weer dat kunst aan sommige mensen niet besteed is...

 

Kunst en design worden wel vaker verward ;)

 

In ieder geval niet duurzaam, over smaak valt verder niet te twisten.

 

Mensen die Blokker- prijzen gewend zijn vergeten meestal dat design in zulke kleine oplages gemaakt worden dat de verkoopprijs daardoor wat hoger ligt. Uurloon voor deze ontwerpster zal voor dit project onder het minimumloon liggen. Binnenlopen ? Zekerrrr niet... Leuk project overigens.

 

Dit is geen recyclage. Begrijp ik het hoed, zit er een ander materiaal tss gesmolten zodat het helemaal niet meer scheidbaar is?

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout
De tassen zijn gemaakt van geperste vuilniszakken. Nieuw,en dus geen recycling pur sang, maar wel verduurzaming omdat je hem anders weg zou gooien.De hengsels zijn meteen de constructie waarmee de vakjes van leer en vilt aan de binnenkant bevestigd zijn. Zo is de tas eenvoudig te scheiden in losse materialen.
 

Cool, mooi gemaakt! Heb pas ook een gave rugzak gekocht van fiets binnenband op http://www.coolgreenshop.nl lekker flexibaal materiaal en waterafstotend.

 

Nieuwsbrief