Vul je social media-profiel aan met een eigen radiostation
Nieuws

Vul je social media-profiel aan met een eigen radiostation

vrijdag 25 mei 2012 08:21

De dienst van Sky Radio laat gebruikers zelf gepersonaliseerde radiostations maken die hun smaak analyseert en er van leert.

Aan muziekstreaming diensten geen gebrek. De Spotifys en Music Unlimiteds springen uit de grond en bieden allemaal grofweg hetzelfde: onbeperkt elk nummer uit hun bibliotheek kunnen luisteren. Soort van radio maar eigenlijk ook helemaal niet, dachten ze bij Sky Radio. Dus maakten ze MyRadio, interactieve internetradio. De dienst wil niet concurreren met bestaande streamingdiensten maar er eerder op aanvullen. Waar Spotify je eigen gigantische platenkast is, wil MyRadio je eigen radiostation zijn.

De verschillen zijn duidelijk: in MyRadio kun je niet zoeken op artiest, nummer of album. In plaats daarvan kies je een kant-en-klaar radiostation of maak je er zelf een. De standaard stations zijn op genre en worden samengesteld door experts, radio dj’s bijvoorbeeld. Een eigen radiostation maak je door verschillende genres te combineren. Met schuifknoppen bepaal je welk genre meer of juist minder terugkomt in de mix.

Tijdens het luisteren is MyRadio constant aan het analyseren. Je kunt zo’n tien nummers vooruitkijken en de muziek alvast positief of negatief beoordelen of overslaan, meer niet. Skip je een nummer snel of pas na minuten? Deed je lange tijd helemaal niks en was je dus misschien even weg? MyRadio leert achter de schermen van iedere beoordeling en iedere actie. Op die manier hoef je je al snel amper meer te bemoeien met de playlist. En zo krijg je een gepersonaliseerd radiostation dat alleen draait wat jij graag hoort, inclusief gloednieuwe muziek. Persoonlijke stations kun je delen met je vrienden of de hele wereld, je kan ze ook privé houden.

Om het allemaal nog wat meer als radio te laten voelen kun je wanneer je wil of ieder uur nieuws, weer en verkeer langs laten komen in je playlist. De internetzender is in principe gewoon een commerciële radiozender en dus gratis door advertenties. MyRadio heeft een site en native apps voor zowel Windows als Mac. iPhone- en Android apps volgen snel. Alle apps en de site hebben praktisch dezelfde simpele, toegankelijke vormgeving. MyRadio denkt hun publieke beta net na Pinksteren beschikbaar te hebben.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief