Wachtrij in Oberhausen voor iPhone 5 loopt uit op chaos
Nieuws

Wachtrij in Oberhausen voor iPhone 5 loopt uit op chaos

vrijdag 21 september 2012 14:00

In Oberhausen werden vandaag de eerste iPhones 5 verkocht. Het werd een duwende chaos waarbij mensen flauwvielen.

De managers van de Duitse Apple Store in Oberhausen hebben niet geleerd van oktober 2011. Toen heerste er angst bij vele rijbezetters om onder de voet te worden gelopen bij de start van de verkoop van iPhone 4S. Vandaag was dat niet veel anders, meldt iPhoneclub.nl.

Sinds vannacht stonden er na schatting bijnma 2000 mensen te wachten. Er werd veel gedrongen om vooraan in de rij te komen en er vielen zelfs mensen flauw. De politie dreigde met de stop van de verkoop als de rust niet zou terugkeren.

Er waren ook verschillende Nederlanders aanwezig, waaronder redacteuren van de iPhoneclub en Tweakers. iOS-ontwikkelaar Paul van Dijk reisde helemaal van Bodegraven naar Oberhausen, om vanaf daar te twitteren: "Inmiddels uit de mensenmassa gestapt. Dit heb ik niet over voor een telefoontje." Vanaf de zijlijn maakte hij de foto's.

In andere landen, zoals Australiƫ en Japan, verliep de verkoop zonder incidenten. Vanaf 28 september start de Nederlandse verkoop.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Triest dat het daar zo uit de hand loopt.
Ze moeten daar in Oberhausen toch eens kijken bij andere locaties waarom het daar wel goed gaat en in Oberhausen niet.
Op tientallen tot honderden andere locaties over de hele wereld is het wel goed gegaan.

 

Voor een iphone? Het is geen Britney Spears concert...

 

Euh..ik ben daar ook niet heen gegaan..ik wacht nog wel even.
Maar euhm..ik sta liever in de rij voor een iPhone 5 (die ik dagelijks en jaren gebruik) dan voor Britney "non-talent" Spears hoor.

 

Wacht toch een paar weken, dan hoef je tenminste niet in de rij te staan. Dat overdreven gedoe altijd.

 

Sick story, however a true story...

 

Mensen in afrika staan elkaar te duwen en aan elkaar te trekken voor een handje rijst. En hier loopt het zelfs uit de hand voor een iphone met een langer scherm. Tuurlijk fijn dat iedereen zo enthiousiast is, maar heb toch een beetje begrip voor de medemens en gedraag je niet als een dier.

 

Nieuwsbrief