Wakker? Dan eerst naar Facebook
Nieuws

Wakker? Dan eerst naar Facebook

vrijdag 19 maart 2010 09:21

Wat doe je als eerste als je 's ochtends wakker wordt? Facebook checken of twitteren.

18 Procent van de Amerikaanse jongeren (jonger dan 25 jaar, dat is) checkt 's ochtends vanuit bed eerst Facebook en/of Twitter. Bij de bezitters van een iPhone ligt dat percentage nog hoger: 28 procent. (Wel een beetje jammer dat je een aparte app moet downloaden om dat op een aangename manier - liggend - te kunnen doen.)

Dat blijkt allemaal uit een onderzoek dat Retrevo.com uitvoerde onder iets meer dan duizend Amerikanen. Volgens de site is er sprake van een nieuwe verslaving: aan sociale media. 12 Procent van de ondervraagden moet namelijk elke paar uur even inchecken op Facebook. Wat de ontwenningsverschijnselen zijn als ze dat niet kunnen, heeft Retrevo helaas niet onderzocht.

Volgens een door Computerworld geraadpleegde analist kan een sociale-media-verslaving ertoe leiden dat mensen minder sociaal worden. 'Het kan leiden tot problemen in hun echte leven omdat het zoveel tijd en aandacht vraagt.'

CNN schreef een jaar geleden al over de verwoestende gevolgen van een Facebook-verslaving. De nieuwszender verhaalde van een Facebook-junkie die zelfs niet meer reageerde op de mails van haar 12-jarige dochter om te helpen met huiswerk.

Ja, een heroïneverslaving is zó passé.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Ojee, het wordt weer bestempeld als een 'verslaving'. Als ze het nou eens als 'hobby' bestempelen, dan als 'verslaving', is er opeens geen probleem meer!

Trouwens, dat doe ik ook als ik wakker word, even men iphone erbij, facebook, twitter en mail checken. Gewoon even lekker wakkerworden!

 

Oh ik kwam eerst bright even checken! Ben ik nou een loser?

Shit snel naar mijn facebook!

 

Mail, Facebook, twitter en nu bright... Ik ben uitgepoept.. Morgen weer..

 

fok fb, eerst koffie..

 

Held

 

Of: 18 procent van de Amerikaanse jongeren is te lui om uit bed te komen? En 12 procent van de ondervraagden heeft een saaie opleiding of baan? ;-)

 

@Phillipe
Een hobby kan ook uitdraaien op een verslaving, games bijvoorbeeld. Ik zie het om mij heen ook, mensen constant naar hun phone grijpen, heb ik iets gemits, sms gekregen maar niets gehoord. Verslaving misschien niet, maar wel een tik. Ik doe het niet, doe mijn ding, naar mijn werk, en dan zie ik wel. Was het urgent, dan had men wel gebeld. Of is bellen zo passe :-)

 

De reden waarom alle telecom providers hun prijzen omhoog gooien... Ze verdienen niets meer door twitter, Hyves, Facebook, pingen, whatsapp...

 

Ik heb nog nooit gefaceboekt, gehyved of getwittert. Heb ik iets gemist?

 

Infobesitas

 

Ik heb 's ochtends wel wat beters te doen: brood smeren, ontbijten, etc.

 

Koffie zetten voor mijn vriendin is het eerste wat ik doe als ik wakker ben. Is dat ouderwets?

 

Eerst koffie en dan met m'n piemel zwaaien op chatroulette.

 

Ik vind dit grappig ^

 

Erg grappig zelfs.

 

Ik kon er ook wel om lachen.

 

Ook grappig

 

Ja, het is verslavend! Ik krijg zeker infobesitas door het continue checken van mijn handorakel...

 

Gelukkig kun je Twitter weer aan je FB koppelen en die vervolgens weer aan je Hyves...

 

Kan ik dit nieuws niet direct naar FB doorsturen!!!!?

 

Facebook verslaving (samen met Twitter verslaving) schijnt inderdaad een steeds groter probleem te worden, vooral bij jongeren met smartphones http://bit.ly/jxGLnQ

 

eMail vrat ooit ook veel tijd. En had een vergelijkbaar verslavingspatroon. De krant lezen zal een paar eeuwen geleden ook wel zo'n soort effect gehad hebben. Vergif is het! Allemaal! ;)

 

Nieuwsbrief