Welke smartphones kun je met je Ikea-lamp opladen?
Nieuws

Welke smartphones kun je met je Ikea-lamp opladen?

zondag 01 maart 2015 16:24

Draadloos opladen wordt het helemaal volgens Ikea. Maar welke smartphones ondersteunen deze technologie eigenlijk?

De nieuwe lijn Ikea-meubels die mobiele apparaten draadloos opladen, werken met Qi-technologie. Die laadt smartphones op door middel van inductie en maakt gebruik van magnetisme. Zowel de oplader als de smartphone zijn voorzien van een spoel die respectievelijk een elektromagnetisch veld uitstralen en ontvangen.

Hoewel lang niet alle smartphones van Qi-ondersteuning zijn voorzien, zijn er een aantal smartphones die je wel op de nieuwe lampen, bureaus en tafels van Ikea kunt plaatsen. Een overzichtje.

Samsung

De nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, vanaf 10 april te koop.

Nokia

Lumia 735
Lumia 830
Lumia 920
Lumia 930
Lumia 1520 

LG

G2
G3 

Nexus

Nexus 4
Nexus 5
Nexus 6
Nexus 7

De rest

Voor andere toestellen kun je veelal een cover kopen om de betreffende smartphone draadloos op te laden. Zo'n cover is bij Samsung een achterkant met een geïntegreerd Qi-spoel. Andere toestellen, zoals die van Sony, Huawei en HTC, hebben een speciale cover nodig die over de smartphone wordt geplaatst.

Update 2 maart: Ikea gaat onder de naam Vitahult ook speciale hoesjes voor iPhones en bepaalde Samsung-modellen verkopen waardoor deze ook geschikt worden voor draadloos opladen met de nieuwe meubels. De hoesjes zijn net als de andere Wireless Charging-producten vanaf 15 april te koop.

Lees ook:

Deze Ikea-tafels en -lampen laden je gadgets draadloos op

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

draadloos laden vaak een matje betekend dat je het toestel tijdens het laden niet kan gebruiken.

niet erg handig

om die reden laad ik mijn Lumia 930 gewoon weer op met een stekkertje. dat is veel praktischer.

 

@4saus:

Als je in je omgeving (huis/werk) zon laadpad hebt, dan kan je hem opladen als je hem niet gebruikt zonder 'gedoe' met een stekkertje. Alleen als je verslaafd bent aan de telefoon en je hem geen 10 minuten met rust kan laten dan zal zo'n laadpad het waarschijnlijk niet bolwerken. Maar dan moet je hulp gaan zoeken...

 

Kan de nexus 7 ook draadloos worden opgeladen?

 

Mooi achtergrond .. Oude goede tijden met osx mountainlion

 

Nieuwsbrief