Wendy klaart de lucht
Nieuws

Wendy klaart de lucht

donderdag 17 mei 2012 11:01

Ze heeft blauwe stekels en maakt schoon. Hier is Wendy.


Een kerstster maar dan blauw, een virus in een kooi, je eerste experiment met 3D-tekensoftware, een of andere Pokemon. Wendy lijkt op alles en niets. In werkelijkheid is Wendy een tijdelijk paviljoen voor optredens en exposities dat niet volgt in de hedendaagse vorm van milieubewuste architectuur. Terwijl Wendy juist heel vriendelijk voor de ecologie is.

Komende zomer zuivert Wendy de lucht. Het nylon textiel waaruit ze bestaat is behandeld met een spray met titania nanodeeltjes die luchtvervuiling zuiveren. Wendy is te vinden bij MoMA PS1, de tijdelijke expositieruimte in Queens, New York, gelieerd aan het Museum of Modern Art in dezelfde stad. Twee jaar terug was de eer aan de Nederlander Florian Idenburg van SO-IL om de buitenruimte van PS1 in te richten.

Leuke ver-van-je-bed-show, die Wendy. Maar je kan er zelf aan mee doen. Van hetzelfde luchtzuiverende materiaal is een t-shirt en een tas gemaakt, die te koop zijn.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief