Werd tijd: zoeken op Twitter nu stuk handiger
Nieuws

Werd tijd: zoeken op Twitter nu stuk handiger

vrijdag 06 juli 2012 23:15

Twitters zoekfunctie is eindelijk verbeterd. Je kan nu bijvoorbeeld zoeken binnen tweets van mensen die je volgt.

Als er iets is dat tot nu toe niet erg goed werkte aan Twitter, dan was het wel de reguliere zoekfunctie (de 'advanced search' zit nogal verstopt). Maar Twitter heeft vrijdagavond meerdere verbeteringen aangebracht die het zoeken makkelijker maken.

Het handigst is de nieuwe optie om alleen te zoeken binnen resultaten van tweets van mensen die je volgt. Die optie verschijnt nu naast 'top' en 'all results' in het zoekresultaat. Het is een eenvoudige uitbreiding, maar wel een erg praktische als je over een onderwerp waar ontzettend veel over wordt getweet alleen de berichten van mensen die je kent wil zien. Het is eigenlijk raar dat Twitter dit niet veel eerder heeft gelanceerd.

De andere vernieuwingen betreffen het zoekveld zelf. Zo krijg je tijdens het typen in het zoekveld voortaan al suggesties van termen die lijken of wat je aan het invoeren bent. Ook krijg je een lijstje gerelateerde zoekacties te zien. Als je zoekt naar personen, krijg je voortaan resultaten met zowel de echte naam als de Twitter-naam van die persoon.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief