Wereldwijde Blackberry-storing treft ook Nederlanders
Nieuws

Wereldwijde Blackberry-storing treft ook Nederlanders

vrijdag 21 september 2012 12:44

Een deel van de Nederlandse Blackberry-gebruikers heeft vrijdag last van een storing. Dat doet denken aan de storingen van vorig jaar.

Na de dagenlange storingen vorig jaar is het vrijdag weer mis voor Blackberry-gebruikers. Een storing in servers van Blackberry-fabrikant Research in Motion heeft ook gevolgen voor Nederlandse Blackberry-bezitters. Een deel van hen kan sinds vrijdagochtend niet pingen, mailen of whatsappen. RIM twittert dat de storing gevolgen heeft voor een deel van de gebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. RIM zegt te werken aan het oplossen van het probleem.

In Nederland lijken vooral Vodafone-klanten last te hebben van de Blackberry-storing, meldt Allestoringen.nl. Probleem is dat bij Blackberry de servers van RIM alle communicatie afhandelen. Gaan die servers down, dan hebben daar grote hoeveelheden gebruikers hinder van.

Vorig jaar leed RIM door meerdere storingen grote imagoschade. Dit keer is de timing erg ongelukkig, want de storing valt in enkele Europese landen samen met de start van de verkoop van de iPhone 5. Twijfelaars die over willen stappen? In oktober 2011 duurde de ellende bijna drie dagen, maar dit keer belooft RIM een snellere fix.

UPDATE 17:30 Een woordvoerder van RIM meldt ons: "We kunnen bevestigingen dat de BlackBerry diensten hersteld zijn en normaal functioneren. Onze welgemeende excuses aan onze klanten die hier last van hebben ondervonden."

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief