Wereldwijde limiet op kosten mobiel internet
Nieuws

Wereldwijde limiet op kosten mobiel internet

maandag 13 februari 2012 14:09

Volgens de New York Times heeft de EU een voorstel ingediend om wereldwijd een limiet te stellen aan de kosten van mobiel internet.

In een Europees land met je mobieltje roamen is niet meer zo gevaarlijk als een paar jaar geleden. Toen kon je thuis komen met een overwachte, torenhoge rekening. Nu krijg je in Europa een melding op je smartphone als je de 60 euro inclusief btw dreigt te overschrijden. De verbinding wordt dan verbroken tenzij je anders aangeeft.

De EU wil deze consumentenbescherming voor alle landen in de wereld. Het voorstel is onderdeel van een groter voorstel dat in april in het Europees Parlement besproken zal worden. Ook de prijs van roaming moet drastisch omlaag. In het voorstel wordt gesproken van een geleidelijke verlaging van 50 eurocent per mb per 1 juli naar 20 cent in 2014. Gesprekken moeten dalen van 35 cent naar 15 cent in 2014 en een sms'je zou volgens het voorstel in 2014 niet meer dan 5 cent mogen kosten.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

nou hebben ze tenminste een zinnige voorstel

 

Leuk plaatje. Leidt een beetje af.

 

Uiteindelijk vind de Nederlandse grote 3 (T-mob, KPN, Vodafone) toch wel manieren om je een flinke rekening aan te naaien.

Voorbeeld: Vodafone heeft Op-Reis bundels voor bepaalde landen. Wil je die bundel fatsoenlijk gebruiken, dan moet je je limiet uit laten zetten. Want die limiet-smsjes houden geen rekening met je bundel, dus je wordt afgesloten als je binnen die reisbundel een beetje internet. Je hebt -als je van die bundel gebruik wil maken- dus geen keus behalve de limiet uit je abo te gooien. Voila.

Ik kijk uit naar de dag dat we onze providers terug kunnen naaien, zoals we dat ook zo goed kunnen met muziek downloaden (vroeger 40 euro per CD betaald, nu lekker downloaden) en films (DVDtjes van 50 eurie, doeidoei). Uiteindelijk is zo'n zieke branche natuurlijk geen eeuwig leven beschoren. Hoop ik dan maar.

 

Vodafone is al up to date. In de 42 passportlanden kan ik al binnenbundel sms'en en roamen. Alleen bellen kost naast binnenbundel nog 10 cent per gesprek.

 

t-mobile europa dekking. 9,95 per maand onbeperkt. alleen snelheid gaat omlaag na 1gig databerkeer, maar je houdt altijd verbinding. top

 

lekkere wijven

 

Nieuwsbrief