WeTransfer start nieuwe betaalde versie voor grotere bestanden
Nieuws

WeTransfer start nieuwe betaalde versie voor grotere bestanden

maandag 17 september 2012 17:22

De Nederlandse filehoster WeTransfer start een betaalde Plus-dienst voor extra grote bestanden en beveiliging van files met een wachtwoord

De Amsterdamse startup WeTransfer is maandag een nieuwe versie van zijn webdienst om grote bestanden te versturen gestart. De bèta-versie biedt nog altijd gratis versturen van 2 gb aan bestanden, zonder registratie, maar heeft wel een nieuwe look en een betaalde Plus-dienst gekregen.

WeTransfer Plus biedt versturen van bestanden tot 5 gb grootte, permanente bestandsopslag tot 50 gb, een online adresboek en de optie om bestanden met een wachtwoord te beveiligen. WeTransfer Plus kost 120 dollar per jaar. WeTransfer biedt ook een functie om afgebroken downloads automatisch te hervatten, zodat uiteindelijk het hele bestand binnenkomt, ook als je in de haast je laptop moet dichtklappen tijdens het downloaden. De Plus-versie heeft een de mogelijkheid om bestanden naar wel honderd ontvangers te sturen. De nieuwe versie is nu op uitnodiging beschikbaar voor gebruikers. De uitrol van de bèta-versie neemt tien weken in beslag.

WeTransfer gebruikt het hele scherm voor advertenties tijdens het down- en uploaden. Zo verdient de Amsterdamse startup, van onder meer trendblogger Nalden, zijn geld. Per maand zijn meer dan 8 miljoen gebruikers goed voor zeker 17 miljoen filetransfers. WeTransfer meldt nu 'break even' te draaien sinds het derde kwartaal van 2011 en dat het in het tweede kwartaal van dit jaar al 600 duizend euro aan omzet heeft gedraaid.

"We zijn nu bijna de grootste bestandenverzender en verslaan concurrent Yousendit al in diverse delen van de wereld", meldt het bedrijf maandag. Sinds 2009 heeft WeTransfer 193 miljoen bestanden verzonden.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Gaan de huidige betalende klanten hiermee automatisch naar de plus-dienst?

 

Misschien niet, want zij betalen voor Channels (eigen url en wallpapers) wat op zich een andere dienst is: 

https://www.wetransfer.com/channels/

 

Ik kreeg een mailtje van wetransfer dat ik de beta gratis mag gebruiken omdat ik een van de eerste was die de dienst gebruikte. Dat is nog eens fijn. :)

 

wordt trouw 'ns beloond...

 

Nieuwsbrief