Wifi maakt schoolkinderen ziek
Nieuws

Wifi maakt schoolkinderen ziek

maandag 16 augustus 2010 11:10

Een groep Canadese ouders eist dat de school van hun kinderen wifi uitzet. Het zou de kinderen overduidelijk ziek maken.

De symptomen liegen er niet om als je de groep ouders uit het Canadese stadje Barrie mag geloven. Het draadloze netwerk veroorzaakt hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, geheugenverlies, nachtelijk zweten, uitslag, slapeloosheid en zelfs hartkloppingen. Het meest opmerkelijke is dat de verschijnselen verdwijnen in het weekeinde als de kinderen thuis zijn. De ouders willen dat het schoolbestuur wifi uitzet en de computers klassiek via ethernet verbindt.

Overigens beperkt de 'wifi-ziekte' zich niet tot één school. Kinderen van veertien scholen in de omgeving hebben geklaagd over dergelijke symptomen die begonnen toen de scholen overstapten op draadloze verbindingen. Het is overigens niet de eerste keer dat wifi als gezondheidsrisico in Canada in opspraak is. De Canadese Lakehead universiteit weigert wegens gezondheidsredenen al sinds 2006 wifi in gebruik te nemen. Ook in Nederland verschillen de meningen over de gezondheidsrisico's van allerlei stralingen zoals bluetooth en wifi.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Au m'n hoofd,ik heb eifi aanstaan

 

Dus jij denkt dat mensen alles weten en als het niet bewezen is dat het dan niet bestaat.. Ga terug naar school en gebruik je gezonde verstand... als het dat dan nog is o.i.v Dect, Wifi, Umts, Gsm. Ik wordt er ziek van... maar nog zieker van domme reacties als die van jou!!!

 

Klinkt eerder als n slecht geventileerd klaslokaal icm leerkrachten die nogal wat druk op kinderen zetten

 

als ik mijn drie WiFi routers (2 van FON) uitzet, krijg ik straling van al mijn buren. dus dan straal ik maar terug. vergelijkbaar met vreemde kattenstront in je tuin.

 

Kattestront?
Ja zo zit dat inderdaad :-)

 

Anders gaan die kinderen in de pauze effe lekker buiten staan in de frisse lucht, hebben die ouders daar al eens aan gedacht? Nu zitten ze waarschijnlijk slurven te turven op chatroulette of gewoon oldskool msn'en. Net als met die klets over mobieltjes die zo nu en dan de kop op steeks: storm-glas-water.

Ik had dat vroeger trouwens ook; lichamelijke klachten van school. Kwam door de wetenschap dat thuis een PS2 met Vice City stond te snorren. School moet kinderen toch klaar maken voor de toekomst? Dan moeten ze niet janken om de wifi, het wordt vast nog véél erger dan dat later.

 

Haha heeft ook echt zin om die wifi uit te zetten... Hier in Nederland zou het tenminste zinloos zijn: er zijn zooo veel draadloze netwerken, volgensmij zijn er in mijn straat ( 25 huizen) maar 2 zonder wifi. Kan moeilijk bij iedereen aanbellen van: je mag geen wifi meer gebruiken. Lijkt me sterk dat het echt door de wifi komt, in Nederland heeft toch ook niet heel het land hoofdpijn? Misschien dat het met de sterkte van het netwerk te maken heeft ( in Nederland mag je netwerk maar heel slap zijn)

 

In Nederland mag je netwerk juist belachelijk sterk zijn... zodat maar niemand verantwoordelijk kan worden gehouden.. En of je er klachten door krijgt, weet ik 100% zeker.

 

Haha heeft ook echt zin om die wifi uit te zetten... Hier in Nederland zou het tenminste zinloos zijn: er zijn zooo veel draadloze netwerken, volgensmij zijn er in mijn straat ( 25 huizen) maar 2 zonder wifi. Kan moeilijk bij iedereen aanbellen van: je mag geen wifi meer gebruiken. Lijkt me sterk dat het echt door de wifi komt, in Nederland heeft toch ook niet heel het land hoofdpijn? Misschien dat het met de sterkte van het netwerk te maken heeft ( in Nederland mag je netwerk maar heel slap zijn)

 

Nou ja, als het echt pas is begonnen toen de school overstapte op wifi, dan is er wel degelijk iets aan de hand.

 

je kunt overal wel last van hebben. zie het in perspectief. Hoogspanningskabels op 40 meter van je huis, is dat écht zoveel schadelijker dan 220 volt kabels in al je muren? Umts mast, slechter dan heel vaak een gsm tegen je oor? Aluminium hoedjes verkopen vast goed daar in Canada.

 

In België is het zo dat je wettelijk gesproken niemand onvrijwillig en ongevraagd mag blootstellen aan straling/golven van welke aard dan ook. Dit staat los van eventuele gezondheidsrisico's. Uiteraard is dit dode letter want niet haalbaar de dag van vandaag (buren, digitale radio, mobiele telefonie etc. etc.). Wie in de stad woont leeft 24/7 in een wirwar van alle mogelijke (communicatie)straling.
Ik ben niet paranoia maar er wordt al te makkelijk over de evt. risico's heen gestapt. Er zijn bovendien deskundigen (ingenieurs, fysici) die de risico's bevestigen. Het zou al heel wat zijn bijv. wifi overal te vermijden waar niet strikt noodzakelijk (thuis, school, kantoor). Een bedrade verbinding is nog steeds vele male sneller dan wireless. En ook veiliger.

 

Only in Canada.

 

Vroeger waren het de tl buizen. Werd ook om gelachen. Sommigen kregen daar ook echt hoofdpijn van en nu kun je uitleggen waarom. Mbt lichtkleur zie ook Schoolvision van Philips. Is ook geen onzin.

Wil dus niet zeggen dat er niets aan de hand is met die kinderen op die school. Integendeel! Vraag alleen is of het de wifi is of iets anders.

 

Asbestose en tl

 

Gewoon ouders die niet willen dat hun kinderen internetten...

 

Bullshit bij mij op school hebben ze ook wifi en het enige waar ik hoofdpijn van krijg is zeurende ouders.

 

Het is wel waar dat een actief mobieltje slaapproblemen veroorzaakt. Dat merk ik zelf ook. Als hij uit is slaap ik beter!

 

Is het niet gewoon een ordinaire Pavlov-reactie? Als de ouders weten dat er wifi is, en vertellen aan hun kinderen hoeveel ziektes je daarvan krijgt, krijgen ze die klachten ook. Ik heb het geprobeerd op mijn school waar ze het ook verboden vanwege 'schadelijke' straling. Na 5 weken wifi heb ik niemand gehoord over hoofdpijn o.i.d.
Jammer, maar helaas

 

Schoolziek? :')

 

Hebben de ouders geen wifi dan?

 

Afgelopen drie jaar chronisch slaap gebrek opgebouwd door vaderschap. Zou een moord doen voor een nachtje slapen in een hoogspanningsmast met wifi, dect, umts, bluetooth, etc om me heen. Sorry, moet er nu uit. Ze zijn wakker.

 

Hoe controversieel is dat, een Universiteit nota bene WiFi weigert omdat ze "denken" dat het schadelijk is. Juist wetenschappelijk onderwijs leert ons om niet zomaar dingen te doen omdat je dat "denkt" maar om eerst netjes onderzoek te doen 8)

 

Dus jij denkt dat mensen alles weten en als het niet bewezen is dat het dan niet bestaat.. Ga terug naar school en gebruik je gezonde verstand... als het dat dan nog is o.i.v Dect, Wifi, Umts, Gsm. Ik wordt er ziek van... maar nog zieker van domme reacties als die van jou!!

 

Hoe dom kun je zijn? de hele wereld gebruikt WiFi, en er zijn zelden mensen die "denken" dat ze ziek zijn geworden door de straling... En zeik niet, want straling is overal.

 

Hoe dom kun jij zijn?? Je werkt vast voor de Telecomlobby. http://www.youtube.com/watch?v=je9SKGTm7YY&feature=player_embedded of leer eerst engels

 

Wat een kortzichtige gedachte van jullie dus alles wat niet zichtbaar is daar kan je niets van krijgen ....zoek maar eens op internet naar dect straling ja je weet wel die telefoons die Jan en alleman maar klakkeloos in de kamer zet en t liefst naast zijn bed,lekker wifi erbij Bluetooth aan lekker hoor zoek maar even op electrosmog op Google suc6 en geniet maar lekker van je straling

 

Eejs mairn... Jou Pavlov reactie in je comment! Haha zori maar ff op wat een Pavlov reactie is. Volgens mij bedoel je of cognitieve dissonantie of self filfilling prophecy.

Nu on topic: beetje jammerlijk om op basis van een onbetrouwbare en niet wetenschappelijk onderbouwd artikel een conclusie te kunne trekken over de oorzaak.

Zou beter zijn om (net soaks gedaan met mobiele telefoons) een onafhankelikk en blind onderzoek in te stellen.

Of voor de school stiekem de wifi uitzetten. ALS de "problemen" Dan blijven weet je meteen dat het iets anders is.

 

Dag, Ook ik heb deze klachten. Na een paar uurtjes in een Wifi omgeving slaap ik 's nachts niet en krijg regelmatig hartkloppingen. Ook ben ik veel eerder geïrriteerd en zeker minder sociaal. Ik ben 100% overtuigd dat dit effecten heeft en slecht is!
De meeste mensen die reageren met slappe reacties, werken waarschijnlijk voor de telecommaatschappij. Deze hebben mensen in dienst om cynisch en lacherig te doen over klachten en problemen met hun elektromagnetische smet. Bah! Media?!

 

Nieuwsbrief