Wikipedia laat je ebooks maken van zijn pagina's
Nieuws

Wikipedia laat je ebooks maken van zijn pagina's

dinsdag 18 september 2012 15:49

Wikipedia maakt het makkelijk om zelf ebooks samen te stellen van pagina's uit de online encyclopedie.

Wikimedia, de organisatie achter Wikipedia, heeft een nieuwe ebookfunctie aangekondigd. Bij de print-optie aan de linkerkant van de Wikipedia-pagina's staat nu ook 'exporteren als ebook'. Als die functie is geactiveerd, verschijnt boven elke Wikipedia-pagina een blok met de optie om die pagina toe te voegen aan het eigen ebook. Ook verschijnt die toevoegoptie als je met een muis over een link naar een andere Wikipedia-lemma gaat. Het is zelfs mogelijk alle pagina's uit een hele categorie in één keer toe te voegen aan je ebooks.

De ebooks zijn op te slaan in onder meer het epub- of pdf-formaat, zodat ze op de meeste apparaten zijn te lezen, ook als je offline bent. Epub is erg prettig voor het lezen op e-readers. De ebookfunctie werkt voorlopig trouwens alleen op de Engelstalige versie van Wikipedia. Wikimedia heeft een instructiefilmpje gemaakt.

De online encyclopedie biedt overigens ook de optie, in samenwerking met Pediapress, om de gekozen pagina's als papieren boek te laten drukken en te bestellen. Voor papierjunks.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief