Winterkamperen in een Whitepod
Nieuws

Winterkamperen in een Whitepod

donderdag 26 januari 2012 15:19

Wintersporten in een luxe koepeltent van 40 vierkante meter.

Ver weg van de bewoonde wereld in een tentje op je privé skihelling, dat is nog eens wintersport. Winterkamperen hoeft niet back to basic maar kan ook superdeluxe in een Whitepod. Zo'n wit koepeltentje biedt 40 vierkante meter aan oppervlak met kachel, wifi, een luie stoel en een warm bed met zonsopgang aan je voeteneind. De Whitepods moeten lijken op igloos maar een vergelijking met de geodetische koepels van Buckminster Fuller is net zo aantrekkelijk.

De Whitepods in de Zwitserse Alpen richting Martigny liggen op 1500 meter hoogte. Een verblijf kost van zondag tot donderdag 325 euro, voor een weekend moet je 480 euro neertellen.

In 2006 schreven we over de eerste vijf Whitepods. Blijkbaar is het niet voor de happy few, of zijn er steeds meer 'few' nu er deze winter tien nieuwe Whitepods geopend zijn.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Vraag me af wat zo'n ding kost. Lijkt me voor de rest leuk voor een keer maar veel meer ook niet.

 

Er is een Nederlandse tentenmaker/-verhuurder die tenten maakt en verhuurt die hier sprekend op lijken. Die zijn niet zo geïsoleerd, want hebben maar één laag zeil over de structuur. (Er valt waarschijnlijk wel over isolatie te praten.) Prijzen begonnen voor die dingen bij €6000 voor een doorsnede van 6 meter, als ik me niet vergis. Ik gok dat je voor zo'n €15000 een complete tent (iets grotere doorsnede) met inrichting en terrasje zou kunnen hebben.
Een Chinese aanbieder vraagt tussen $8000 en $30000 voor een tentset, dus ik denk dat mijn schatting niet zo gek is.
FYI: met wat moeite kon ik de naam achterhalen van de Nederlanders: Domes Europe.

 

Goedkoper dan bosrijk in de efteling

 

Nieuwsbrief