Woede om koppeling Spotify en Facebook
Nieuws

Woede om koppeling Spotify en Facebook

dinsdag 27 september 2011 16:05

Nieuwe Spotify-gebruikers zijn boos omdat de muziekdienst inloggen via Facebook verplicht stelt.

Spotify is dit weekend gestart met het verplichten van inloggen via een Facebook-account voor nieuwe gebruikers. Op die manier wil Spotify gebruikers ertoe aanzetten hun muzieksmaak te delen met vrienden. Wie nieuw is bij Spotify en zijn Facebook-account niet wil koppelen heeft voorlopig pech. Een deel van de massaal toestromende nieuwe Spotify-gebruikers reageert woedend op de verplichte koppeling. Bestaande Spotify-gebruikers kunnen overigens nog wel gewoon hun oude login gebruiken.

De verplichte koppeling lijkt het resultaat van de deal tussen Spotify en Facebook, waarbij het ook mogelijk is om elk afgespeeld liedje via de nieuwe ticker in Facebook aan vrienden te tonen. Op een gebruikersforum stromen de woedende gebruikers die niet willen delen binnen. Spotify-oprichter Daniel Ek vindt inloggen via Facebook - wat bij steeds meer sites die voorheen eigen accounts hadden gebeurt - de simpelste oplossing voor gebruikers.

Op zijn Twitter-account is Ek wel in gesprek met ontevreden gebruikers. Zo meldt hij een suggestie voor een 'incognito-modus' door te sturen naar het ontwikkelteam. 'We proberen een hoop dingen en soms mislukt er iets, maar we waarderen feedback en maken op basis daarvan aanpassingen', stelt de Zweedse Spotify-ceo ook. 'In elk geval is mijn aantal Twitter-volgers nu wel flink gegroeid.' Dat geldt trouwens sinds de afgelopen vier dagen ook voor Spotify: er kwamen 1 miljoen leden bij sinds de Facebook-deal.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Laat ik nou net afgelopen week zin krijgen om eens naar dat Spotify te kijken. Toen ik geconfronteerd werd met die Facebook crap heb ik meteen afgehaakt. Ik wil geen Facebook.

 

Hoe zou je dan willen dat het werkt? Begrijp niet helemaal wat er tegen Facebook is. Uiteraard zou het goed zijn dat je zelf bepaald wat Spotify op je facebook publiceert.

 

zeker geen facebook! Ik wil niet inloggen op spyware!

 

Exact hetzelfde wat de eerste commenter zegt. Vorige week had ik nog interesse, met Facebook koppeling? No way.

 

Ik heb Spotify en Facebook maar door dit en het ontbreken van Airplay kap ik met Spotify.

 

Hoe kan ik fb vrienden behouden op spotify zonder spotify te delen op fb? ALS ik de app verwijder op FB gaan de vrienden ook weg op spotify :s ik wil niet dat iedereen weet wat ik luister.

 

Hoe kan ik fb vrienden behouden op spotify zonder spotify te delen op fb? ALS ik de app verwijder op FB gaan de vrienden ook weg op spotify :s ik wil niet dat iedereen weet wat ik luister.

 

Bye Bye Spotify

 

Ik zeg: Grooveshark. Nu ook mobiel en geen FB. Spotify... No thanks!

 

ik heb toevallig net vorige week een spotify account aangemaakt, dus zonder verplichte Facebook. gelukkig,want ik begin fb echt vervelend te vinden. ik durf idd niet mijn fb account te koppelen, omdat ik niet per se ieder nummer dat ik luister wil delen. wat houdt het precies in als je je fb aan spotify linkt? kan je een soort van privacy instelling doen als je beide gelinkt hebt?

 

Spotify is eerste muziekdienst waar ik, inmiddels een jaar, voor betaal. Verplichte koppeling aan FB (als die er komt voor 'oude' klanten) maakt einde aan die relatie. Zonde...

 

Wat een kinderachtige egoistische reacties. Je HOEFT je facebook account niet te gebruiken, je KAN alle privacy settings zo aanpassen dat je niks deelt en de kwaliteit van Spotify gaat 0,0 achteruit met een algemene account. De doelgroep van Spotify bestaat voornamelijk uit jongeren die ook tegenwoordig een Facebook account hebben. Het is een logische evolutie dat de service verbeterd wordt door het gemak aan te bieden van 1 account voor meerdere services. Wie gaat janken over privacy leeft nog in het jaar 1990, stop er een sok in en ga mee met je tijd.

 

Maar je MOET nu WEL een Facebook account hebben anders kun je je 0,0 bij Spotify aanmelden.

 

Ik vind dat iedereen mag janken over zijn privacy zoveel \'ie maar wil. It is my party and i cry if i want tooo.. Tralalaa

 

Als ik een product koop wil ik bepalen wat ik krijg. Ik heb geen fb en wil geen fb en door dit gehannes wil ik geen Spotify. Als ik verplicht wordt om fb te nemen zal ik mijn account opzeggen.

 

Nou, laat ik dan maar de eerste zijn die dr totaal geen probleem mee heeft...

 

Maak je borst maar nat: Facebook heeft aangekondigd dat apps van derden voortaan, na één keer toestemming geven, alles ongevraagd op FB mogen plaatsen. Spotify is dus de eerste die een voorproefje geeft hoe dit gaat.

Overigens kun je op FB bij Privacy > Toepassingen uitvinken dat Spotify automatisch mag plaatsen. (En daarna kun je dit niet meer aanzetten, want dan is de optie verdwenen)

 

Hey steven, heb jij wel facebook? Klopt namelijk niet wat je zegt.

 
 

Handig. En altijd nog beter dan met Hyves inloggen

 

Als dit ook voor bestaande klanten gaat gelden is het einde spotify voor mij, heb geen Facebook, wil geen Facebook

 

Voor onze privacyloze, hippe, in. het jaar 2011 levende vriend hierboven: dat je dit bericht anoniem plaatst verbaast me. Dat je niet meteen je huisadres, telefoon nummer en de naam van je school erbij zet verbaast me ook. Kan toch geen kwaad? Je hebt toch zeker niks te verbergen? Of poste je dit berichtje terwijl je in de klas zat? (je MOET wel op school zitten om zo een disrespect voor privacy te hebben)

 

Oh ja. En het Moet WEL met facebook vanaf nu. Alleen bestaande gebruikers kunnen kiezen.

 

Belachelijke omstandigheden.
Wil betalen voor Spotify maar dan zonder Facebook.

 

IEDEREEN!
Je kunt de publicaties van spotify aanpassen en veranderen in 'alleen ik'voor publicatie, zodat je vrienden het niet zien.. ik heb zelfs alle 4 toepassingen verwijderd maar de spotify toepassing (dus leeg) laten staan en het werkt nog steeds bij mij..
De vraag of is dit blijft werken.. maar wilde het jullie niet onthouden!

 

Oh.. die 4 toepassingen verwijderen heeft geen zin want dan wordt je geblokt. Maar bij preferences in spotify kun je het delen uitschakelen! En in facebook dus 'alleen ik' bij pagina's invoeren. Problem solved :)

 
afbeelding van Michel H

Er is wel meer mis met Spotify. Het begon veelbelovend, maar echt heel veel spectaculairs is er niet gebeurd in het afgelopen jaar. Ik ben een jaar geleden Premium lid geworden vanwege de hogere bitrate en gebruik van de app, maar ik weet niet voor hoe lang:

- De desktop app is maar zo-zo
- Er is nog steeds geen iPad app
- Spotify communiceert slecht met haar klanten
- En natuurlijk de gedwongen FB signup

De lange versie van mijn verhaal:
http://getsatisfaction.com/spotify/topics/what_i_feel_is_wrong_with_spotify

 

Geen spyware? Je apple mobi is al een spyphone!

 

Dit is net zoiets als dat je een DVD speler
koopt en je verpicht bent om hierbij een faceboek
account te nemen zodat al je vrienden
kunnen zien dat jij "natuur"films kijkt.

 

Waarom lees ik ineens niets meer over Spotify. Volgens mij is het delen van muziek met vrienden niet de grootste zorg. Het feit dat ze bijna alles uit je computer kunnen lezen wel! ik citeer:
'we will automatically receive information about your use of the application, service and website including personal information such as media that you access, queries you make, date and time of your request, your Internet protocol address, performance of your network and computer, your browser type, language and identifying information, your operating system and application version.'

Kan haast niet legaal zijn deze onzin. Wie weet er meer van?

 

Vandaag blij verrast dat Belgacom na de breuk met iTunes nu scheep gaat met Deezer. De naam Spotify hierbij opgevangen en eens gaan grasduinen op het net. Ben eindelijk van alle toestanden met Facebook verlost. Ik denk er niet aan met Spotify scheep te gaan via Facebook!

 

Maak toch gewoon een 2e facebook account en problem solved.

 

Huilers, voor gratis muziek moet je wel wat over hebben natuurlijk..

 

Ik had m'n deelname aan hyves al beeindigd en ook aan mijn deelname aan facebook heb ik een eind gemaakt sinds alle pubers van 9 jaar erop zitten en ik moet lezen naar welke muziek ze hebben geluisterd via spotify..
Geen facebook voor mij, maar wat nu met mijn abonnement ?? Ik kom niet meer in Spotify nu ik Facebook heb opgezegd ?!?!!!

 

Koppelverkoop. Als ik ooit een Facebook account aanmaak moet het dan maar een fake naam en email worden.

 

Nu ook op <a href="http://www.spotifydownload.nl">Spotify Download</a>

 

Nieuwsbrief