Woordenboekapparaatje helpt bij moeilijke teksten
Nieuws

Woordenboekapparaatje helpt bij moeilijke teksten

vrijdag 06 juli 2012 15:46

De Point and Click Dictionary scant en defineert Engelse woorden. Ook al bestaat het pas net, het lijkt nu al achterhaald.

Het ziet er lekker uit, de Point and Click Dictionary. Het kleine apparaatje scant een Engels woord en geeft direct de betekenis. En als je wilt, spreekt-ie het woord ook nog uit. Je kunt er muziek op luisteren en je stem opnemen en als je echt wil een foto op laten zien. Ook vertaalt het apparaatje de woorden naar het Frans, Italiaans, Spaans en Duits en maakt het gebruik van een van de beste Engelstalige woordenboeken van Collins. Het is dus allemaal van topkwaliteit. Maar dat mag ook wel voor 279,95 dollar.

Een geinig speeltje dus, maar de functionaliteit lijkt al snel te worden ingehaald. Voor iPhone is er Word Lens, waarmee je door de camera direct woorden kan vertalen en voor Android is er de app SnaPanda, die ook woorden scant en de betekenis geeft. En dat voor 0 dollar. De apps werken nog niet vlekkeloos, maar het zal niet meer lang duren voordat de Point and Click Dictionary in de archiefkast zal verdwijnen.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Toch fijn om te zien hoe je de economie stimuleert door gelijk even de fabrikant hiervan direct failliet te laten gaan. Mensen: Koop vanaf nu uitsluitend Wired. Want Bright is toch een exacte kopie van Wired. In Wired staat het eerder en je kunt in tegenstellig tot Bright een uitgave van Wired wel digitaal krijgen... ;-)

 

Is dat nou niet nét waar de discussie met die rare snuiters van brein over gaat? Kopiëren… : )

 

Nieuwsbrief