Wordt de eerste mens op Mars een Chinees?
Nieuws

Wordt de eerste mens op Mars een Chinees?

maandag 11 juni 2012 10:58

China wil deze maand drie astronauten de ruimte insturen naar een experimentele ruimtemodule.

De raket die de Shenzhou 9 missie zal lanceren, is afgelopen zaterdag naar het lanceerplatform in de woestijn van noordwest China verplaatst. Drie taikonauten, waaronder waarschijnlijk de eerste vrouwelijke, zullen later deze maand na een succesvolle lancering de raket aan de Tiangong 1 (Hemels Paleis) ruimtelaboratoriummodule moeten docken.

China lanceerde het ruimtelab vorig jaar en bracht het in een baan om de aarde. China heeft in november het docken met de Tiangong 1 al getest door op afstand een onbemande Shenzou raket te laten aanmeren. Hoe lang de taikonauten aan boord van de Tiangong zullen verblijven is onbekend.

China's ruimteprogramma boekt gestaag vooruitgang sinds de eerste bemande ruimtevlucht in 2003. China werd daarmee de derde natie die een mens in de ruimte heeft gebracht. Sindsdien zijn er twee bemande ruimtevluchten geweest, waarvan eentje met een ruimtewandeling. China heeft voor dit jaar twee docking missies met het ruimtelab gepland. In 2020 wil China de Tiangong vervangen met een bemand ruimtestation. Het zal aanzienlijk kleiner zijn dan het International Space Station.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

afbeelding van David Daniel Wouters

Zo zo, de Chinesen die ons (de westerse wereld) straks de loef gaan afsteken. dat doen ze goed.

 

Hah! Nee he! De eerste man op Mars wordt natuurlijk een Nederlander! http://mars-one.com/en/

 

Nieuwsbrief