Wozniak wil Aussie worden vanwege breedbandplan
Nieuws

Wozniak wil Aussie worden vanwege breedbandplan

dinsdag 25 september 2012 13:27

Apple-oprichter Steve Wozniak wil Australisch staatsburger worden omdat hij fan is van een plan om het hele land breedband te geven.

Wozniak heeft tijdens een bezoek aan Australië, waar hij was om als een van de eersten een iPhone 5 te kunnen kopen, gezegd dat hij Australisch staatsburger wil worden. De voormalig Apple-oprichter, die bekend staat om zijn opmerkelijke uitspraken, vertelde dit in een interview met een Australische zakenkrant. Een van de redenen is dat Wozniak erg gecharmeerd is door het overheidsplan om het hele land breedband te geven, ook op het platteland.

Wozniak hekelt het Amerikaanse beleid wat ervoor zorgt dat hij in zijn huis in Californië nog altijd tergend langzaam internet heeft. De Amerikaanse politiek doet in zijn ogen te weinig om alle Amerikanen sneller internet te geven. Het Australische National Broadband Network wordt momenteel aangelegd en bestaat uit glasvezel en draadloze verbindingen. Het netwerk kost bijna 30 miljard euro, waarvan de Australische overheid er 22 miljard in steekt. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ondertussen wil diezelfde regering wel een heel eng filter aanleggen, omdat ze bang zijn dat je blote tieten gaat zitten kijken via internet.

 

Deze fanboy is wel gewend aan wat censuur denk ik zo.

 

Helemaal gelijk hebben ze dan...

 

Wel over die tieten ja, maar voor de rest gaat het daar richting een gecensureerd internet. Das weer minder.

 

Een beetje fatsoenlijke internetter heeft er nergens last van

 

Wordt gewoon Koreaan, die hebben al 100% glasvezel

 

Maar hebben ze ook tieten?

 

Andere bodyparts mogen wel?

 

Kijk hier hou ik van. Als je dan toch ergens voor of tegen ben spreek je dan gelijk ook goed uit. Beetje radicaal maar wel lekker :)

 

Nieuwsbrief