YouTube zendt Lowlands uit in drie live-streams
Nieuws

YouTube zendt Lowlands uit in drie live-streams

dinsdag 14 augustus 2012 09:53

Thuisblijvers kunnen Lowlands komend weekend volgen via drie live-streams op YouTube.

Lowlands wordt voor het eerst op grote schaal live gestreamd. YouTube heeft een deal gesloten met festivalorganisator Mojo en zendt de belangrijkste optredens vrijdag, zaterdag en zondag live uit op het adres youtube.com/lowlands. De videosite streamt optredens van vier podia via drie streams. Na afloop kan je de concerten 90 dagen lang terugkijken.

Google streamt deze zomer bijna elk weekend een van de grote Europese festivals. Eerder waren bijvoorbeeld al het Spaanse Primavera, het Belgische Tomorrowland en het Hongaarse Sziget aan de beurt. YouTube wordt steeds belangrijker voor live-uitzendingen. Google verzorgde de afgelopen weken in de VS en in 57 Aziatische en Afrikaanse landen de live streams van de Olympische Spelen.

Volgens Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg valt bij eerdere live-uitzendingen van festivals op YouTube op dat internetters relatief veel kijken naar kleinere bands. "Het verschil tussen de kijkers naar Coldplay en een debuterende band is minder groot is dan je zou denken. Dat de kids van nu hun muziek graag consumeren via internet is natuurlijk al jaren duidelijk. (..) Met YouTube ontstaat een belangrijk nieuw kanaal naast de al bestaande media", aldus Van Eerdenburg tegen de VPRO, dat als altijd ook verslag doet op radio, tv en online.

Met de nieuwe Lowlands iPhone-app kan je trouwens een kwartier voor elk favoriet optreden een melding krijgen ter herinnering. Nu dus ook handig als je een bepaalde stream niet wilt missen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief