Zakdoekjes van oma
Nieuws

Zakdoekjes van oma

maandag 22 februari 2010 16:37

Als onderdeel van een kunstmanifestatie borduren oma's zakdoekjes met door jou gewenste spreuken.

Oma's zijn lief. En oma's weten altijd raad, vooral als het om huiselijkheden gaat. Een van de dingen die oma's altijd in de overtreffende trap kunnen, is handwerken. Het project Smartlapjes laat oma's doen waar ze een stuk beter in zijn dan wij, namelijk crafting. Ze borduren tekst op zakdoeken, waardoor de dames in contact komen met mensen die online voor een tientje zo'n smartlapje bestellen. Dat gebeurt op zondag 9 mei in Paradiso, waar alle smartlapjes, oma's en bestellers samenkomen.

Bij welke oma je je bestelling plaatst kun je zelf bepalen, net als de tekst die zij op het smartlapje borduurt. Hoe lang de levertijd wordt is een verrassing: de oma's zijn oud en geen machines. Het project is een idee van reclamebureau Watson & Lewis dat in 2005 is opgericht door Gemma Broekhuis en Maaike Dommershuijzen. Smartlapje is één van de onderdelen van de kunstmanifestatie Liefde in de Stad die ieder jaar in Amsterdam plaatsvindt.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Ik wil er 1. Of nou ja, eigenlijk meteen 10 =)
Erg leuk initiatief!

 

Schattig:)

 

Wat jammer dat ik niet meer mee kan doen! Ik had er zo graag eentje voor mijn jongste dochter willen laten maken. Ze vertrekt voor alngere tijd naar Amerika en ik zal haar missen. Vandaar dat ik smartlapje zo leuk vond, om het verdriet te smoren.
Misschien wil er een oma nog eentje extra maken?

 

Nieuwsbrief