Zakmes vermomd als bankpas
Nieuws

Zakmes vermomd als bankpas

maandag 03 januari 2011 16:56

Heel erg 007. Maar de CardSharp zal waarschijnlijk alle veiligheidsprocedures op scherp stellen. 

Ontwerpen op bankpasformaat is geen onzinnig streven. Wat immers in je portefeuille past, past in je leven. Een zakmes op dat formaat (5,4 bij 8,6 cm) hebben we nog niet eerder gezien. De CardSharp van Iain Sinclair Design laat zich in nauwelijks drie bewegingen vouwen tot een scherp mes met een droppoint-lemmet van 65 milimeter en een heft uit stevig plastic.

Het is zeer de vraag in hoeverre de CardSharp de gangbare veiligheidsregels op scherp zal stellen. Het roestvrijstalen lemmet wordt met behulp van een scanner wel gedetecteerd, maar het is niet ondenkbaar dat je voortaan je portefeuille zal mogen laten zien en alles op bankpasformaat zal dan een andere connotatie krijgen.

De Londense ontwerpstudio heeft sowieso iets met het bankpasformaat. Sinclair heeft ook een led-zaklamp en camera's op de bekende afmetingen in ontwikkeling. De CardSharp is veruit hun goedkoopste product en kost maar 15 pond, omgerekend 17 euro. In voorbestelling kost het zakmes amper 9 euro.

Reacties

Oh cool, alleen is de vraag of het plastic het vouwen en snijden aankan, en een tientje is niet duur...

 

Meteen maar een besteld. Hoop eigenlijk wel dat ze internationaal shippen want ik kan er niks over vinden op hun website.

 

Ik heb er zojuist eentje besteld. Mooi materiaal

 

Houdt het nou in dat als je 'm nu reserveert, je korting krijgt, of dat je dan extra betaald omdat je 'm dan eerder krijgt?

 

Ik heb er 1 gereserveerd.

 

En dan? Piepers jassen?

 

leuk! android app gebruikers mogen nog steeds de filmpjes niet bekijken?

 

xD en al die android fans zeggen dat iPhone slecht is omdat je geen flash kan bekijken.

 

Heb er ook een besteld! Gaaf!

 

afspeel probleem zit bij youtube, niet bij bright.

 

Victorinox heeft zo'n bankpas zakmes al zeker 10 jaar in het assortiment. Heeft ook nog eens meer functies en is Zwitsers. Wel iets duurder.

 
 

Dat is nou het leuke, een mooi, compact en goedkoop mes.

 

http://www.iainsinclair.com/knife_video.html
Die werkt dan weer wel @ android ;)

 

Het had eigenlijk een keramisch mes moeten zijn, dan had je er nog wat aan.

 

Kunstof is tegenwoordig sterk genoeg om messen van te maken, kijk maar naar karbonfiber autos ed

 

Nou, dat is wel erg eenvoudig een vliegtuig in te smokkelen zeg...

 

Oja, Android gebruikers kunnen in YouTube zoeken naar "iainsinclair knife" voor het filmpje..

 

Het voorbestellen kost 9 euro. Daarna mag je volgens mij nog de 17 euro afrekenen...

 

Kan iemand dit bevestigen?

 

ik heb een mailtje gestuurd naar de firma, in afwachting van antwoord. Vermoed dat het wel zo gaat, alle andere producten worden ook op die betreffende manier aangeboden.

 

ik heb er net een besteld. Ben benieuwd of die bezorgd wordt. Het afleveradres is:
H.J.E. Wenckebachweg 48
1096 AN AMSTERDAM

AKA: BijlmerB...:)

cool knife for me and my hommies

 

Besteld.

 

Ik heb er ook een paar besteld, altijd leuk om weg te geven.
Maar ik vraag me ook af hoe dat zit met de daadwerkelijke kosten.
Via PayPal betaald en daar is alleen 4 x 7,50 pond belast.

Bezoekert ^^^, heb jij al antwoord gekregen?

 

Ik wil nl. ook dat HDcammetje hebben alleen is 100 of 200 dan wel een verschil dat iets meer voelbaar is.

 

ik heb nog geen reactie gehad van de firma..

 

probleem zit wel degelijk in de bright app.
de "video" linkt naar http://www.youtube.com/v/f
en daar zit niks...

 

Gisteren kreeg ik een e-mail van PayPal.

"Uw verzoek om een uitgestelde bankbetaling te doen ten bate van iainsinclairdirect@gmail.com is mislukt omdat de ontvanger op dit moment geen geld kan accepteren op zijn PayPal-rekening.
Neem direct contact op met de ontvanger om de transactie te voltooien.

We hebben de oorspronkelijke storting teruggedraaid en deze handeling in uw PayPal-geschiedenistransactielogboek opgeslagen."

Dr is iets niet in de haak. Ik lees hierboven dat ze niet reageren, nu dit weer.

 

Heeft iemand nog wat van het bedrijf vernomen?
Ik heb niks meer gehoord na de betaling.

 

Ik heb net het geld terug gestort gekregen via paypal. En als je nu naar de site gaat zie je staan van buy now dus hij is nu direct leverbaar alleen dan voor 2 x zoveel we zijn dus gewoon bedrogen. Dus niks korting als je 3 maanden van te voren besteld. Dus voor de mensen die het nog steeds willen hebben het kan nu voor 25 usd(zie link) http://iainsinclair.com/products.php?page=1

 

Ik heb net het geld terug gestort gekregen via paypal. En als je nu naar de site gaat zie je staan van buy now dus hij is nu direct leverbaar alleen dan voor 2 x zoveel we zijn dus gewoon bedrogen. Dus niks korting als je 3 maanden van te voren besteld. Dus voor de mensen die het nog steeds willen hebben het kan nu voor 25 usd(zie link) http://iainsinclair.com/products.php?page=1

 

Olivier, ik heb ook mijn geld terug gekregen via mijn creditcard, echter 2 euro tekort. Ik heb een mailtje gestuurd, met opheldering, nou het rest bedrag wordt binnenkort ook overgemaakt met excuses. Mailtje gaf aan datik via de site kon bestellen voor inderdaad 15 pound per stuk en 2.73 verzendkosten per unit. Ik snap er niets van ik dacht dat de early adaptors korting kregen, waren hebben wij die zaak dan voor gefinancierd??

 

Waarschijnlijk hadden ze geld nodig als startkapitaal en hebben ze ons daarvoor misbruikt en kunnen ze het niet voor dat bedrag leveren dus geven ze het gewoon weer terug. Belachelijk
Wat een rot bedrijf

 

Ik had zo een Cardsharp gereserveerd en toen kreeg ik mijn geld terug. Ik had toen via PayPal betaald. En nu wil ik het weer bestellen allen kan ik niet meer via paypal bestellen, alleen via een creditcard die ik niet heb. Ik heb geprobeerd met maestro te betalen maar dat lukt weer niet(i.v.m. security code die niet op de kaart staat). Heeft iemand een idee hoe ik een cardsharp alsnog kan bestellen?

 

Nieuwsbrief