Ziggo vraagt 15 euro voor HBO
Nieuws

Ziggo vraagt 15 euro voor HBO

maandag 16 januari 2012 14:45

Ziggo start 9 februari met doorgifte van drie betaalkanalen van HBO. Bekijk series binnen een dag nadat ze in de VS zijn uitgezonden.

Ziggo meldt maandag in een persbericht dat drie reclamevrije hd-kanalen van HBO worden aangeboden voor een maandprijs van 15 euro. De kanalen komen ook in standaardkwaliteit beschikbaar. Verder zijn HBO On Demand en streamingdienst HBO Go beschikbaar voor de Ziggo-klanten die het HBO-pakket afnemen. De series en films zijn Nederlands ondertiteld.

Vorige maand werd bekend dat Ziggo als eerste Nederlandse tv-aanbieder een samenwerking met HBO is aangegaan. Dat gebeurde nadat de Europese Commissie toestemming gaf. De premium zenders van HBO bieden een mix van tv-series en films en zijn vooral bij seriefanaten erg geliefd. HBO zendt op dit moment onder andere Game of Thrones, Boardwalk Empire en True Blood uit. Ook de series Sex and the City, The Pacific, The Sopranos en Six Feet Under werden door HBO aangeboden.

HBO zendt ook Hollywood-films uit van onder meer Sony Pictures en Warner Brothers en voegt in ook films toe van Nederandse distributeurs als Splendid en E-One. HBO Go werkt ook op computers, iPad, iPhone en Android-toestellen. Digitale Ziggo-klanten kunnen vanaf 6 februari gratis afleveringen van drie HBO-series zien: Luck, Midred Pierce en Game of Thrones.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Nu nog showtime en een prijs die wat meer acceptabel is.

 

Het is een mooi begin. Als stichting Brein meekijkt dan zullen ze ook snappen dat dit positief is tov illegaal downloaden.

Puntje van kritiek is inderdaad de prijs. Maar die ligt wel in de lijn der verwachtingen van stichting Brein.

Mooi product van Ziggo.

 

Het was dus eigenlijk mooier geweest als dit een stuk goedkoper werd aangeboden, zodat Brein te zien krijgt dat het wel degelijk beter met content gaat als het war goedkoper is.

Maar positief dit :) Ga het niet nemen, maar voor mensen met fatsoenlijke TV's zeker interessant!

 

Hebben de series/films ook Nederlandse ondertitels?
En zo ja, is deze standaard of optioneel?

 

de films hebben sowieso ondertitels, de series ben ik niet zeker van, vraag ik na...

UPDATE: antwoord is JA. Ziggo-woordvoerder antwoordt:

"Ja. Alles is NL ondertiteld (En toch binnen 24 uur na de Amerikaanse uitzending beschikbaar"

 

Top, alleen die prijs is way te hoog. Ik heb nu ziggo alles in 1, high speed internet, bellen en met extra kids pakket en ben dan zo'n 80 eur pmnd kwijt.
Als je weet waar en hoe, heb je ook 1 dag na uitzending je favo serie (ex. Ondertiteling)
Maar goed tis wel aantrekkelijk.

 

15 euro voor HBO? Is nog geen 15 jaar, de HBO series die wil zien kan ik ook dowloaden.

 
afbeelding van xahmol

Ben ook wel erg nieuwsgierig of de kanalen inclusief het Dolby Digital 5.1 geluid van het origineel wordt doorgegeven.

Aan goed DD5.1 geluid ontbreekt het nml bij vrijwel alle Ziggo HD kanalen.

Wel goed dat vrijwel direct na uitzending in de US wordt uitgezonden, alleen zo kun je enigzins een alternatief voor downloaden zijn.

Prijs is alleen wat hoger dan ik gehoopt had, maar overweeg serieus een abonnement te nemen.

 

De prijs is nog wel wat hoog, maar als het direct ondertiteld wordt verwacht ik wel dat mensen er gebruik van gaan maken. Wat er op de Nederlandse tv komt is meestal ook niet direct hoogwaardig te noemen (de enkele goede documentaire hier en daar uitgezonderd) dus er is wel een markt voor goede tv.

 

Als UPC en de glasezelaanbieders het goede voorbeeld van Ziggo toch eens volgden... En 15 euro is prima prijs voor iets dat 24 uur na uitzending US al bescikbaar is. Kijk eens wat je betaald voor die ouwe meuk van Film 1

 

Hallo, €15,- da's een hoop centen. Denk er even over na. Hmmmmmm nee, in geen 15 jaar

 

Werd tijd! Na 50j eindijk eens een zender waar nuttige content op te zien is. Nu nog een moab op BUMA, netflix introduceren en alles is klaar.

 

Poeh! Straks Showtime er bij voor 15e. Tikt lekker aan per zender. Downloaden kan ook een dag er na.

 

Begrijpt Ziggo dan echt niet dat broadband totaal achterhaalt is?
iTunes store/ sony store etc. is de toekomst.

Betaal je 15 euro per maand, kun je nog niet bepalen wanneer je het wilt kijken.

Geen reden om ziggo abo te nemen, of uberhaupt een tv. Beamer en media speler doen wat ik wens.

 

Toch mooi? Super series voor een juist bedrag. Eerlijk. Niet gejat.

 

@piet de zuurpruim. Het is on demand.

 

Amerikaanse televisie bestaat voor 2/3 van het uur uit reclame en 1/3 tv uitzendingen. Nee dank je, ik blijf wel gewoon downloaden!

 

15 euro?? Asociaal :o)

Bij mij betaal je 10 euro en dan krijg je er ook Film1, Sport1, Eredivisie Live, Tv Extra, Erotiek, Chinees, Hindi en Turks bij. En dat gewoon via je ziggo, upc of canal digitaal aansluiting. Info: ziggojack@gmail.com

 

Nieuwsbrief