Zo houd je vakantiegeld over: Android-tablet bij de Aldi
Nieuws

Zo houd je vakantiegeld over: Android-tablet bij de Aldi

maandag 02 juli 2012 14:33

Aldi verkoopt een tablet voor een zacht prijsje. De 9.7 inch Medion-tablet draait op Android 4.0 en kost 299 euro.

Heb je geen zin om de hoofdprijs voor een iPad of een Samsung Galaxy Tab te betalen dan kan je sinds zaterdag terecht bij de Aldi voor een vriendelijk geprijsde tablet. Aldi verkoopt de Medion Lifetab P9512 voor 299 euro en daar krijg je ook nog een opbergtasje bij.

Het is niet de eerste tablet die Aldi verkoopt. De Medion Lifetab P9514 is al een tijdje verkrijgbaar. Deze tablet kost 399 euro, net als de 16 gb iPad 2. Met honderd euro minder is 299 euro voor veel mensen een aanzienlijk prettiger prijskaartje om toch de stap te nemen een tablet aan te schaffen.

Hoewel je wel wat moet inleveren aan specs moet je je daarop niet blind staren. Voor 299 euro krijg je een tablet met prima specs waarmee je nagenoeg alles kan doen. De tablet draait op Android 4.0 en is uitgerust met een lcd-touchscherm, van 1024x768, een 1 GHz processor, 1 gb werkgeheugen en 16 gb intern geheugen. De tablet ondersteunt wifi en bluetooth 3.0, maar 3G ontbreekt. Volgens de specs zou de lithiumpolymeer accu 10 uur meegaan bij multimedia- gebruik.

De Medion heeft verder twee luidsprekers en twee subwoofers ingebouwd, een webcam, een helderheids- en een bewegingssensor en gps. Bovendien kan hij Microsd- en sd- kaartjes lezen en kan je hem aansluiten via microHDMI op een tv of beamer. De tablet weegt 580 gram.

We horen graag jullie ervaringen met deze tablet.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Deze medion tablet gaat het zwaar krijgen tegen de 7" Asus Nexus. Ik weet het een ander formaat maar wel met de modernste hardware en software en voor 100,00 minder.
Ik zie hem niet snel uitverkocht raken.

 

Groot voordeel voor Medion is dat deze tablet nu in de winkel ligt. De Nexus 7 is voorlopig niet in Nederland te koop.

 

Is waar maar ik verwacht niet dat 3/4 weken onoverbrugbaar is voor de meeste gadget liefhebbers.
Een tablet koop je niet elke 3 maanden maar voor langere tijd lijkt me.
Deze tablet gaat het moeilijk krijgen hoe goed hij wellicht ook is.

 

Zelf ben ik meer van de iPad maar als ik voor een Android moest kiezen zal het eerder de Samsung Galaxy Tab2 10.1 worden. Deze kom ik op internet tegen voor € 337,50. Ietsje duurder maar ik heb in de Samsung iets meer vertrouwen.

 

Ik wacht liever ook op de Nexus 7

 

Pauperpad

 

Wat is dat toch met dat Aldi ding, wacht liever op een notabene goedkopere Nexus tab die ik een veel luxere uitstraling vind heb. Die wordt neer gezet binnen een soort eco systeem, van de maker van het os zelf, snelle updates. Kleiner scherm, maar hogere resolutie, nee ik wist het wel.

Dit ding zit meer in het vaarwater van kruidvat/intertoys tablets, de goedkopere markt bestiert Archos al, daar zou ik eerder voor kiezen dan deze medion.

 

Ik snap de ophef over deze aanbieding niet zo.
Regel matig komen er kruidvat en blokker aanbiedingen voorbij met Android 4.0 tablets.

En net als de medion tab, niet de meest uitgebreidde. Maar wel erg werkbaar en vaak meer aansluitingen dan een iPad.

De aankomende Nexus is ook een gemiste kans van Google. Door te bezuinigen op extra's om de kosten te drukken.

Of kijk op tweakers en daar vind je een keur aan chinese tabs, die vaak erg goedkoop zijn en ook nog eens kwalitatief goed.

 
afbeelding van tjtoday

Wauw, met alle respect hoor, maar dit artikel had niet verkeerd gestaan als advertentie-tekst. Wat is de nieuwswaarde dat Aldi die tablet verkoopt? Zoals eerder genoemd, Kruidvat/Intertoys etc bieden gelijkwaardige tablets. Een artikel over dat Aldi zich op de tablet-markt waagt en wat hun positie tov de concurrentie was of een recensie van de tablet waren meer van toepassing geweest.

 

Nieuwsbrief