Zo mooi kan je een zandkasteel zelf niet maken
Nieuws

Zo mooi kan je een zandkasteel zelf niet maken

donderdag 13 september 2012 11:47

De Stone Spray Robot print architectonische structuren van zand. Dat levert bijzondere vormen op.

Stone Spray Robot is een machientje dat met een lange arm zand of grond om zich heen verzamelt. Die grondstof spuit het robotje gemengd met bindmiddel via een spuitstuk weer naar buiten. Als dat mixje op een oppervlak neerkomt, wordt het solide. Zo kan de robot sculpturale vormen spuiten.

Anders dan andere 3d-printers heeft de robot door zijn arm een grotere bewegingsvrijheid. Stone Spray Robot kan zelfs tegen verticale oppervlaktes spuiten. Zo zou het apparaat ingezet kunnen worden om gebouwen te maken. De beelden die de makers aanleveren, overstijgen de grenzen van architectuur van nu.

De robot is een project van Anna Kulik, Inder Shergill en Petr Novikov voor het Institute for Advanced Architecture in Barcelona. Toch hoef je niet naar Spanje om het ding in actie te zien. Novikov komt met zijn robot naar Eindhoven voor het 3d Printing Event op 23 oktober 2012.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Van dicht bij valt het een beetje tegen, maar de sculpturen zien er goed uit, al vraag ik me meteen af of die ook andere structuren/vormen aan kan.
Maar dat gaan we blijkbaar zien op de DDW.

 

Ik ga er vanuit dat die laatste foto gephotoshopt is, want zonder wapening lijkt me dat zand met wat bindmiddel echt niet sterk genoeg voor zo'n overspanning.

 

Gewoon voldoende lijm (of bindmiddel, zoals in de tekst staat) gebruiken om het geheel bij elkaar te houden.
Leuk voor het bouwen van een maquette, maar meer ook niet.
Gewoon hergebruik van bestaande technieken. Niet heel vernieuwend.

 

Nieuwsbrief