Voor 17 euro raak nooit meer je sleutels kwijt
Nieuws

Voor 17 euro raak nooit meer je sleutels kwijt

vrijdag 11 april 2014 10:01

Met de StickR TrackR aan je sleutelbos, gaat er een alarm af als je ze vergeet. Nu ook in Nederland te koop.

Het is een dagelijkse irritatie die waarschijnlijk heel veel mensen herkennen: waar is je sleutelbos nou weer gebleven? StickR TrackR bedacht een wel heel eenvoudige oplossing. Je hangt er een button aan met een bluetooth sensor erin, die met een Android- of iOS-app op je telefoon communiceert. Je kunt het ding ook ergens op plakken: je tas, je portemonnee... Of als je zo'n kat hebt die zich op onmogelijke plekken verstopt: hang 'm aan die halsband!

Zo groot als een muntje

De button heeft vorig jaar via Indiegogo vele malen meer funding gekregen dan nodig was om het ding te gaan maken, wat maar aangeeft hoeveel mensen het kennelijk een uitkomst vinden. De gadget is nu ook in Nederland te koop en kost 17 euro. Wat krijg je daarvoor? Een bluetooth sensor ter grootte van een muntje van 50 cent. In combinatie met de app kun je daarmee zowat alles terug vinden.

20 meter

Het bereik van de sensor is 20 meter. Je kunt een alarm instellen dat afgaat als je meer dan die 20 meter vandaan bent bij wat je dan ook niet wilt vergeten. Als je je sleutels kwijt bent, kun je op de app zien hoeveel meter je er vandaan bent. Liggen ze verder weg? Dan toont de app waar het laatst een signaal is geweest.

Andersom werkt ook: dreig je je telefoon te vergeten, dan gaat het speakertje in de bluetooth button af. Nadeel is dat de app op de achtergrond moet blijven draaien. Het werkt echter wel op de nieuwere bluetooth versie die je batterij minder snel leeg trekt (Bluetooth 4, Low Energy).

Reacties

Ik kan je vertellen dat dit van dezelfde makers is alles de Wallet Trackr en dat ding heeft:
A- een bouwkwaliteit die te wensen over laat
B- werkt de helft van de tijd niet.

Concept is goed, uitvoer helaas niet

 

Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat de laatste versie van Android (4.4.2) en de App in ieder geval zorgen dat de basis functies (device vindt telefoon / telefoon vindt device) beter werken, maar het is nog steeds verre van betrouwbaar.

 

Mark, StickR TrackR is een nieuw product. Je kunt op basis van een ander product niet iets over de kwaliteit van StickR TrackR zeggen. Heb 'm zelf eerst 1,5 maand gebruikt en getest voordat de verkoop is gestart. De StickR TrackR hardware functioneert prima en stabiel. Voor de app moet je weten dat iOS de ondersteuning voor deze apparaatjes al een tijd heeft (vanaf 4S) en Android die pas sinds kort heeft. Vanaf Android versie 4.4 is er stabielere ondersteuning voor 'Low Energy' sensoren. Dit heb je zelf ook gemerkt. De app wordt continue geupdate zodat deze op alle toestellen stabiel zal werken. Neem contact met me op, dan kun je een StickR TrackR testen.

 

Ik heb ze gefund voor 99 dollar nog steeda niks ontvangen

 

Nieuwsbrief