In China kunnen ze Apple's Lightning-accessoires toch namaken

tags:
Userpica

In China is de authenticatiechip van Apple's Lightning-connector nagemaakt. De weg is nu vrij voor ongecertificeerde accessoires.

Vorige week werd bekend dat door strenger toezicht van Apple het nog even wachten is op de eerst gecertificeerde accessoires met de nieuwe Lighting-connector die Apple vanaf de iPhone 5 en iPods gebruikt. Maar inmiddels houdt niets de komst van accessoires die niet door Apple zijn goedgekeurd meer tegen. Een Chinees bedrijf heeft namelijk de authentificatiechip die Apple gebruikt in de Lighting-connector gekloond

De nagemaakte chip werkt volgens de Chinezen net zo goed als Apple's originele chip. Fabrikanten zouden daarmee nu nog snel voor de feestdagen accessoires kunnen gaan maken, zonder dat ze certificatie door Apple nodig hebben. Door Apple's strengere regels ten aanzien van de accesoires zijn adapters en docks met Lightning-poorten vertraagd.

Volgens iLounge had recent nog geen enkele fabriek goedkeuring van Apple ontvangen. Volgende maand houdt het Amerikaanse bedrijf in China over het onderwerp wel een seminar, waar het aan producenten de strengere regels uitlegt.

Apple zelf begon pas deze week, na bijna drie weken wachten, met het verzenden van de eerste adapters van Lightning naar de oude 30 pins-poorten. Met de adapter is de iPhone 5 aan te sluiten op een deel van de accessoires met de oude iPhone-poort. De Lightning-poort zit waarschijnlijk ook in de aanstaande iPad Mini.


Schuifkaas, 3 jaren geleden
afbeelding van Schuifkaas

See you in court!

Apple kennende...

Paulus, 3 jaren geleden
afbeelding van Paulus

Chip nagemaakt, maar zelfs het origineel van Apple schijnt met tal van bestaande devices niet te werken. Ik blijf dus nog maar even bij mijn iPhone 4S.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 65 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl