Een kijkje door de grond

tags:
Userpica

Hoe ziet de stad eruit onder de stoep? Richt je telefoon naar de grond en deze app laat het zien.

In 2010 schreven we al over de UAR-app die je de stad laat zien zoals die vroeger was of in de toekomst zal zijn aan de hand van modellen, archiefmateriaal en film. Aan de Urban Augmented Reality App is nu een functie toegevoegd die het mogelijk maakt dwars door de stoep te kijken. Als je je smartphone op de grond richt, worden langs routes in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag ondergrondse metrostations, parkeergarages en oude stadsruïnes zichtbaar, allemaal driedimensionaal. 

Ondergrondse metrostations in Amsterdam? Kijk daar zijn we nou benieuwd naar. Zou je kunnen zien hoe het ervoor staat met de Noord-Zuidlijn? Dat is het eerste wat ik zal testen. Maar ook Amfora, het plan voor een duurzame stadsuitbreiding tot zes lagen diep onder het grachtenstelsel van Amsterdam klinkt intrigerend.

Veel vitale functies van de stad zitten onder de grond: weg- en spoortunnels, waterbassins, telecomkabels, rioleringen en nog veel meer. Iets waar je normaal niet over nadenkt, maar waar de initiatiefnemers, het Centrum voor Geocommunicatie en het NAi je graag bij stil laten staan.

Voor wie uitgekeken was op zijn woonplaats of op de vaste toeristische attracties, laat deze app zien dat er toch nog wat nieuws te ontdekken valt. De app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

door Dewi Pinatih, 25-09-2012 1 reactie, 5181 views

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Mooi. Goed initiatief. Al vinden ze het in de Vijzelstraat minder leuk denk ik. :-)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 123 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl