Facebook bedenkt nieuwe reden om je account te deleten

tags:
Userpica

Facebook verandert ongevraagd je standaard e-mailadres naar @facebook.com. Terugzetten is gelukkig simpel.

Eind 2010 kwam Facebook met een eigen gratis e-maildienst. Iedereen die toen een Facebook-account had of er sindsdien een heeft aangemaakt, kreeg daar gratis een @facebook.com e-mailadres bij. Mailtjes die naar dat Facebook mailadres verstuurd worden, komen niet in een mailbox maar tussen andere Facebook privé berichten. Tot nu toe was het gebruiken van de dienst compleet optioneel en stond je eigen persoonlijke e-mailadres als standaard ingesteld. Vannacht heeft Facebook dat zonder jou toestemming veranderd.

Vanaf vannacht staat bij elk Facebook account het @facebook.com adres als standaard ingesteld. Als je daar niet van gediend bent en je graag je eigen of geen e-mailadres op je profiel hebt staan, is dat makkelijk in te stellen. Je gaat naar je Facebook tijdlijn. Daar klik je op ‘Informatie bijwerken’, vervolgens op ‘bewerken’ bij ‘Contactgegevens’. Daar zie je bovenaan je verschillende e-mailadressen staan. Helemaal rechts kun je instellen welke je al dan niet op je tijdlijn wilt weergeven.

Facebook heeft tegenover The Verge verklaard dat de verandering bijdraagt aan de privacy; je persoonlijk e-mailadres is immers niet meer in je profiel te vinden.

door Floris Poort, 26-06-2012 9 reacties, 12649 views

Evert Harmeling, 3 jaren geleden
afbeelding van Evert Harmeling

Ik snap de ophef eigenlijk niet zo goed, kan me wel vinden in de verklaring. Berichten zijn immers makkelijk te blocken en je persoonlijke e-mail is niet meer zichtbaar. Wat is het probleem?
Het zijn voornamelijk de oude 'Hyvers' die klagen, als je nieuwe ontwikkelingen op internet niet snapt of het staat je tegen, verwijder dan inderdaad je account en stop je energie in andere dingen...

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Ik denk dat de ophef komt omdat mensen nog steeds het idee hebben dat het Facebook-profiel met hun naam erboven ook hun bezit is. Wat niet zo is. Maar als je dat denkt, komt dit over als het overschijden van een privacy-grens. Instellingen waarvan je dacht dat ze van jou waren, blijken in handen van Facebook. Dat wringt toch.

Randonnaam, 3 jaren geleden
afbeelding van Randonnaam

Nou ik vindt het vrij irritant. Als mensen straks mijn @facebook email adres gebruiken en ik wil mijn facebook verwijderen dan ontvang ik die email ook niet meer. Bij bijv. google, kan je het gewoon laten door sturen of een auto-reply. Ik wil helemaal geen extra email adres erbij.

Evert Harmeling, 3 jaren geleden
afbeelding van Evert Harmeling

Als je inderdaad in termen van bezit gaat denken kan ik nog in de gedachten meegaan. Maar het is jammer dat een platform wat gratis is en voorop loopt in het gebruik van de laatste technieken altijd de boeman moet zijn, zeker wanneer een grote groep mensen automatisch in meningen van anderen meegaan zonder ook maar enigszins te snappen hoe het werkt in de internetwereld.
Wanneer concurrentie om je heen moordend is zul je iets moeten om bij te blijven, zie het als service niet als 'probleem'.

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Ze doen maar. Ik ben het hele facebook wel een beetje beu eigenlijk. De bubbel mag knappen.

Roelez, 3 jaren geleden
afbeelding van Roelez

Het idee van facebook is leuk en ik snap ook dat mensen die het hebben het geweldig vinden maar op de een of andere manier heb ik het niet wil ik het niet en ga ik het ook niet nemen. Ik weet hoe het gaat als kleine bedrijven grote bedrijven worden. Ze worden commercieel en denken alleen maar aan geld soms ten goede van de klant maar soms ook ten slechte. Marc zuckerberg is iemand die je niet moet onderschatten in amerika heeft ie dr al voor gezorgt dat bij je solicitatie gesprek je facebook wordt gechekt. En dan die integratie in apple toestellen die er aankomt. Nogmaals het hele idee is leuk maar het moet geen onderdeel van de samenleving worden. Als iedereen alles van elkaar weet wordt het er ook niet beter op. ik denk dat door facebook de waarde van vele mensen zal worden onderschat en dat er erg veel ongelukkige mensen door gaan komen

vargo, 3 jaren geleden
afbeelding van vargo

facebook = gratis = geen privacy = like it or leave it...

warner.simon@gmail.com, 3 jaren geleden
afbeelding van warner.simon@gmail.com

Ik neem aan dat ze het vooral doen om nog beter te weten wat je aan het 'sharen' bent met anderen zodat de adverteerder nog beter te bedienen is.

Sander db, 3 jaren geleden
afbeelding van Sander db

Ik zie het probleem niet zo, ben er eigenlijk wel blijmee, mn emailadres is nu niet meer zichtbaar. Prima.

En fb en silliciteren? Je hebt t allemaal zelf in de hand wat je laat zien. Hetzelfde voor alle zin en onzin die je er op zet. Je hoeft geen fb als het allemaal belabberd is.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 88 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl