Facebook bedenkt nieuwe reden om je account te deleten

Facebook bedenkt nieuwe reden om je account te deleten

26-06-2012 14:06 Laatste update: 28-04-2018 17:09
Author profile picture

Floris Poort

Facebook verandert ongevraagd je standaard e-mailadres naar @facebook.com. Terugzetten is gelukkig simpel.

Eind 2010 kwam Facebook met een eigen gratis e-maildienst. Iedereen die toen een Facebook-account had of er sindsdien een heeft aangemaakt, kreeg daar gratis een @facebook.com e-mailadres bij. Mailtjes die naar dat Facebook mailadres verstuurd worden, komen niet in een mailbox maar tussen andere Facebook privé berichten. Tot nu toe was het gebruiken van de dienst compleet optioneel en stond je eigen persoonlijke e-mailadres als standaard ingesteld. Vannacht heeft Facebook dat zonder jou toestemming veranderd.

Vanaf vannacht staat bij elk Facebook account het @facebook.com adres als standaard ingesteld. Als je daar niet van gediend bent en je graag je eigen of geen e-mailadres op je profiel hebt staan, is dat makkelijk in te stellen. Je gaat naar je Facebook tijdlijn. Daar klik je op ‘Informatie bijwerken’, vervolgens op ‘bewerken’ bij ‘Contactgegevens’. Daar zie je bovenaan je verschillende e-mailadressen staan. Helemaal rechts kun je instellen welke je al dan niet op je tijdlijn wilt weergeven.

Facebook heeft tegenover The Verge verklaard dat de verandering bijdraagt aan de privacy; je persoonlijk e-mailadres is immers niet meer in je profiel te vinden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s