Google toont feiten naast zoekresultaten

tags:
Userpica

Google begrijpt nu beter waar je naar op zoek bent. De zoekmachine presenteert feiten rechts naast de gewone zoekresultaten.

Google heeft een database met feitelijke informatie over onder meer locaties, personen, gebouwen, kunstwerken en dergelijke geïntegreerd met zijn zoeksysteem. Google noemt dit een 'knowledge graph'. Hierdoor kan de zoekmachine beter begrijpen waar de gebruiker naar op zoek is. Wordt een zoekopdracht gekoppeld aan de feiten uit de 'knowledge graph', dan verschijnt deze informatie rechts van de gewone zoekresultaten. 

Google maakt gebruik van informatie uit Wikipedia, Freebase en het World Fact Book van de CIA. Het Google-systeem leert ook van de manier waarop gebruikers op zoekresultaten reageren, zodat zaken met elkaar in verband kunnen worden gebracht. Ook zijn de  verschillende betekenissen van termen door Google beter te presenteren.

Google rolt het nieuwe kennissysteem in fases uit. Amerikaanse gebruikers zijn als eerste aan de beurt. De 'knowledge graph' komt ook beschikbaar op mobiele apparaten.


Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Dus in het kort een Wolfram Alpha-kloon?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 133 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl