Google toont feiten naast zoekresultaten

Google toont feiten naast zoekresultaten
17 mei om 12:31
Laatste update: 28 april om 18:11

Google begrijpt nu beter waar je naar op zoek bent. De zoekmachine presenteert feiten rechts naast de gewone zoekresultaten.

Google heeft een database met feitelijke informatie over onder meer locaties, personen, gebouwen, kunstwerken en dergelijke geïntegreerd met zijn zoeksysteem. Google noemt dit een 'knowledge graph'. Hierdoor kan de zoekmachine beter begrijpen waar de gebruiker naar op zoek is. Wordt een zoekopdracht gekoppeld aan de feiten uit de 'knowledge graph', dan verschijnt deze informatie rechts van de gewone zoekresultaten.

Google maakt gebruik van informatie uit Wikipedia, Freebase en het World Fact Book van de CIA. Het Google-systeem leert ook van de manier waarop gebruikers op zoekresultaten reageren, zodat zaken met elkaar in verband kunnen worden gebracht. Ook zijn de verschillende betekenissen van termen door Google beter te presenteren.

Google rolt het nieuwe kennissysteem in fases uit. Amerikaanse gebruikers zijn als eerste aan de beurt. De 'knowledge graph' komt ook beschikbaar op mobiele apparaten.

<object width="390" height="228" data="http://www.youtube.com/v/mmQl6VGvX-c?version=3&amp;hl=nl_NL" type="application/x-shockwave-flash"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/mmQl6VGvX-c?version=3&amp;hl=nl_NL"><param name="allowfullscreen" value="true"></object>

Lees meer over:

Deel via