Motorola's nieuwe RAZR i smartphone heeft een Intel-chip

tags:
Userpica

De nieuwe RAZR is Motorola's zijn eerste toestel met een Intel-processor. Het toestel heeft NFC en heeft een krachtigere accu dan de gemiddelde smartphone.

Motorola's illustere RAZR-lijn krijgt een vervolg: het bedrijf kondigde de RAZR iaan. Dit is een van de eerste smartphones met een nieuwe mobiele Intel-chip met 2 Ghz-kloksnelheid, hoger dan in de huidige smartphones. Ook heeft hij bijna geen schermranden, wat Motorola een 'edge-to-edge display' noemt.

Volgens Motorola is dit de belangrijkste telefoonlancering sinds zijn originele RAZR, het dunne clamshell toestel dat bijvoorbeeld nog hoog stond in onze jaarlijst van 2005. Het nieuwe model is in niets met die oude RAZR te vergelijken, maar Motorola blijft de naam vrolijk gebruiken, zoals Sony ook nog altijd het etiket Walkman plakt op zijn mp3-spelers. Van de eerste RAZR werden er 130 miljoen verkocht vanaf 2004.

De nieuwe RAZR i heeft een 4,3 inch amoled-scherm. De kevlar-achterkant heeft een waterbestendige coating. De 8 megapixelcamera start binnen een seconde op, het toestel heeft een speciale cameraknop en de 'multishot mode' laat je tien kiekjes in minder dan een seconde schieten.

De RAZR i beschikt - in tegenstelling tot de iPhone 5 - wel over NFC voor mobiele transacties en makkelijker draadloos koppelen aan andere apparaten. Motorola claimt dat het toestel een 40 procent krachtigere accu heeft dan de gemiddelde smartphone op dit moment, zonder een aantal uren batterijtijd te noemen. De RAZR i heeft een optie voor een energiezuinige modus, een van Motorola's toevoegingen aan Android. Dat geldt ook voor de Circles Widget, die sneller toegang tot notificaties, de tijd, het weer en dergelijke zou moeten bieden.

De RAZR i verschijnt in eerste instantie in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Brazilië. Motorola-toestellen zijn in Nederland meestal niet lang na internationale introducties ook via Nederlandse webshops te koop. De prijs heeft 'Moto' nog niet bekendgemaakt.


deNick, 3 jaren geleden
afbeelding van deNick

Mooie telefoon!!

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Mooie aanwinst voor de mobiele markt.
De accuduur zal alles bepalend zijn denk ik.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 28 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl